Log in
A+ A A-

Απέτυχε η προσπάθεια συνάντησης Ομπάμα - Ρουχανί

Δίχως κατ΄ ιδίαν συνάντηση μεταξύ του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, και του ιρανού ομολόγου του, Χασάν Ρουχανί, θα συνεχιστεί η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο Reuters αξιωματούχος των ΗΠΑ, ο Λευκός Οίκος προσφέρθηκε να οργανώσει μία «συνάντηση» μεταξύ των δύο ηγετών, ωστόσο η εν λόγω πρόταση αποδείχθηκε «υπερβολικά πολύπλοκή για τους Ιρανούς σε αυτό το [χρονικό] σημείο».

Μιλώντας νωρίτερα την Τρίτη ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Ομπάμα χαιρέτησε την «πιο μετριοπαθή πορεία» που έχει επιλέξει η Τεχεράνη και δήλωσε αποφασισμένος να δοκιμάσει τα διπλωματικά ανοίγματα του κ. Ρουχανί αναφορικά με το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα του περσικού κράτους.

«Τα εμπόδια μπορεί να αποδειχθούν πολύ μεγάλα, αλλά πιστεύω απόλυτα πως η διπλωματική οδός πρέπει να δοκιμαστεί», συνέχισε ο κ. Ομπάμα

Παρά ταύτα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε πως οι «διαλλακτικές λέξεις πρέπει να συνοδεύονται από ενέργειες που είναι διαφανείς και επιβεβαιώσιμες».

ΣΚΑΪ