Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 165
Log in
A+ A A-

Στο "φως" ανέκδοτα ποιήματα του Πάμπλο Νερούδα

  • Written by 

Αυθεντικά ανέκδοτα ποιήματα του Χιλιανού ποιητή Πάμπλο Νερούδα, τα οποία χρονολογούνται μετά το 1956, ανακάλυψαν οι άνθρωποι του ομώνυμου ιδρύματος, κρυμμένα μέσα σε κούτες και ανακατεμένα μαζί με άλλα χειρόγραφα του.

 

Τα είκοσι αδημοσίευτα ποιήματα βρέθηκαν τυχαία όταν οι άνθρωποι του ιδρύματος «Πάμπλο Νερούδα» συγκέντρωναν χειρόγραφα του για την έκδοση ενός καταλόγου. Αμέσως τα έδειξαν σε εμπειρογνώμονες οι οποίοι και πιστοποίησαν την αυθεντικότητα τους.

Τα ποιήματα θα κυκλοφορήσουν φέτος στην Λατινική Αμερική και το 2015 στην Ισπανία. Έξι από αυτά έχουν θέμα την αγάπη. Ο σημαντικότερος ποιητής του 20ου αιώνα στη Λατινική Αμερική, γνωστός για τα ερωτικά και γεμάτα πάθος ποιήματα του, ξεκίνησε να γράφει ποίηση σε ηλικία 10 ετών, αλλά ο πατέρας του τον αποθάρρυνε κι έτσι άρχισε να υπογράφει τα έργα του το 1946 με το ψευδώνυμο Πάμπλο Νερούντα.

Το κανονικό του όνομα ήταν Νεφταλί Ρικάρδο Ρέγιες Μπασοάλτο. Έφυγε από τη ζωή το 1973. Δύο χρόνια νωρίτερα του απονεμήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Η συλλογή με την οποία έγινε περισσότερο γνωστός ήταν το «Είκοσι ερωτικά ποιήματα και ένα απελπισμένο άσμα» και κυκλοφόρησε το 1924.