Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Iράκ: Απειλούν γειτονικές χώρες οι τζιχαντιστές

  • Written by 

Η κρίση στην Μέση Ανατολή δεν έχει τέλος καθώς οι Τζιχαντιστές πλέον δείχνουν ακόμη περισσότερο επιθετικές διαθέσεις εξαπολύοντας απειλές κατά Ιορδανίας και Λιβάνου, την ώρα που ανακοίνωναν την ίδρυση «ισλαμικού χαλιφάτου» στις περιοχές που τελούν υπό την έλεγχό τους στη Συρία και το Ιράκ.

ΒΙΝΤΕΟ Σε βίντεο που ανέβηκε στο ίντερνετ, εκπρόσωπος του ISIS δηλώνει χαρακτηριστικά από συνοριακό πέρασμα στη συρο-ιρακινή μεθόριο, ότι «Αυτά δεν είναι τα μόνα σύνορα που θα διαρρήξουμε, θα διαρρήξουμε και άλλα σύνορα», κάνοντας σαφή αναφορά στην προσπάθεια απελευθέρωσης της Παλαιστίνης. Στο ίδιο μήνυμα, ο Αμπού Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντι ορίζεται ως ο «χαλίφης» του κρατιδίου, και κατά συνέπεια ο «ηγέτης των μουσουλμάνων» σε ολόκληρο τον κόσμο. Εν τω μεταξύ ο ιρακινός στρατός έχει επικεντρώσει στην ανακατάληψη εδαφών που χάθηκαν τις προηγουμενες μέρες, ξεκινώντας σφοδρή αντεπίθεση για την ανακατάληψη του Τικρίτ και άλλων πόλεων του βορείου Ιράκ.


Η Διεθνής Κοινότητα προσπαθεί να στηρίξει τον Ιρακινό στρατό και να αναχαιτίσει τους τζιχαντιστές, και προς αυτήν την κατεύθυνση οι Ρώσοι απέστειλαν πέντε μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν 300 στρατιωτικούς συμβούλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που πετούν επάνω από τη Βαγδάτη. Ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την ανησυχία του για τον αριθμό των ευρωπαίων τζιχαντιστών που πολεμούν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και ιδιαίτερα για το γεγονός ότι δεν χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν στο αμερικανικό έδαφος