Logo
Print this page

"Πράσινο φως" για την πρόσβαση στον τόπο της τραγωδίας

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση από τις εμπλεκόμενες πλευρές εγινε δεκτή η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που απαιτεί την ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση στον τόπο της αεροπορικής τραγωδίας.

Πέντε ημέρες μετά την πτώση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία, η Ρωσία επεσήμανε ότι θα παράσχει πλήρη βοήθεια στην έρευνα. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είχε χθες το βράδυ τηλεφωνική συνομιλία με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, στον οποίο εξέφρασε την ικανοποίηση για την υιοθέτηση της απόφασης

Παράλληλα και οι φιλορώσοι αυτονομιστές ανακοίνωσαν τη νύχτα την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός σε μία περίμετρο 10 χιλιομέτρων γύρω από τον τόπο της καταστροφής. Την ίδια στιγμή το τραίνο-νεκροτομείο με τις σορούς των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος βρίσκεται πλέον σε ασφαλές μέρος μακριά από την εμπόλεμη ζώνη.

Στον αντίποδα, την φαινομενική ηρεμία ήρθε να διακόψει ο βομβαρδισμός περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας από κυβερνητικά πολεμική αεροσκάφη, ενώ το Κίεβο προέβη σε νέες καταγγελίες ότι οι Ρώσοι μετέφεραν βαρύ οπλισμό και περισσότερους από 40.000 στρατιώτες στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα. Για τον λόγο αυτόν σήμερα ανακοινώθηκε μερική επιστράτευση των Ουκρανών.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design