Log in
A+ A A-

"Οι Φόλεϊ θρηνούν και ο Ομπάμα παίζει γκολφ"

Έντονη κριτική δέχτηκε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, εξαιτίας του γεγονότος ότι, λίγο μετά την συναισθηματικά φορτισμένη δήλωσή του για τον θάνατο του Τζέιμς Φόλεϊ, προτίμησε να συνεχίσει τις διακοπές του και να παίξει γκολφ με τους φίλους του, ξέγνοιαστος και χαμογελαστός.

Η εικόνα του Προέδρου Ομπάμα να χαμογελά, την ώρα που η οικογένεια Φόλεϊ, την οποία συλλυπήθηκε λίγο νωρίτερα, θρηνούσε, έγινε αφορμή για να ασκηθεί έντονη κριτική από μερίδα του Τύπου, με την New York Daily News να αναφέρει ειρωνικά στο δημοσιεύμά της 'Bam's Golf War", κάνοντας λογοπαίγνιο με το "Gulf War" ("Πόλεμος του Κόλπου").

"Αυτή η εικόνα δίνει την αίσθηση ότι είναι λίγο απόμακρος, ίσως λίγο απομονωμένος", σχολίασε ο πολιτικός αναλυτής του Pace University, Κρίστοφερ Μαλόουν.

Με τον Ομπάμα να βρίσκεται ακόμη σε διακοπές, δυο άλλα κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησής του συμπαραστάθηκαν στην οικογένεια Φόλεϊ την Πέμπτη, δίνοντας υπόσχεση να απονείμουν Δικαιοσύνη: Ο Υπουργός Άμυνας Τσακ Χέηγκελ και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Έρικ Χόλντερ.

Παράλληλα, την οικογένεια Φόλεϊ συλλυπήθηκε, με προσωπικό του τηλεφώνημα, και ο Πάπας Φραγκίσκος.