Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Άρωμα... Φέργκιουσον στην διαδήλωση του Στάτεν Άιλαντ

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Αστυνομία της Νέας Υόρκης ενόψει της διαδήλωσης στην μνήμη του Έρικ Γκάρνερ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Staten Island και αναμένεται να έχει μεγάλη συμμετοχή.

Η κινητοποίηση διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Αλ Σάρμπτον και θεωρείται δεδομένο ότι θα προσελκύσει χιλιάδες άτομα, τα οποία θα απαιτήσουν να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του 43χρονου Έρικ Γκάρνερ κατά την επιχείρηση σύλληψής του.

Τίτλος της κινητοποίησης είναι "Δεν κάνουμε πίσω" ("We Will not Go Back") και θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί στην 204 Bay Street (απέναντι από το Tompkins Park).  Μεταξύ άλλων, θα περάσει μπροστά από το σημείο όπου ο Γκάρνερ άφησε την τελευταία του πνοή, μην αντέχοντας την πίεση των αστυνομικών.

Ο φάκελος της υπόθεσης του Έρικ Γκάρνερ βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, όμως δεν έχουν ακόμη αποδοθεί επίσημα κατηγορίες στον Αστυνομικό Daniel Pantaleo, παρά το γεγονός ότι στο βίντεο εμφανίζεται να πιάνει τον άτυχο 43χρονο από τον λαιμό.

Η πορεία θα επιβλέπεται από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, καθώς υπάρχει φόβος για ξέσπασμα επεισοδίων, ανάλογων με αυτά που σημάδεψαν το Φέργκιουσον τις τελευταίες ημέρες.  Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές, με τους ιδιοκτήτες να εκφράζουν ανησυχία για τυχόν φθορές κατά την διάρκεια της κινητοποίησης.

Με δεδομένες τις κυκλοφοριακές αλλαγές, η εταιρεία διαχείρισης των μαζικών συγκοινωνιών της Νέας Υόρκης (ΜΤΑ) ανακοίνωσε μια σειρά από τροποποιήσεις στις γραμμές τρένων και λεωφορείων που διέρχονται από την περιοχή.