Log in
A+ A A-

Εκτός ελέγχου η επιδημία του Έμπολα

"Η επιδημία του Έμπολα είναι χειρότερη ακόμη κι από αυτό που περιμέναμε".  Με αυτά τα λόγια ο Δρ. Τομ Φρίντεν, Διευθυντής του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Λοιμώξεων, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στις χώρες της Δυτικής Αφρικής, αλλά και το ενδεχόμενο ο Έμπολα να επεκταθεί και σε άλλες χώρες.

"Όσο εξαπλώνεται αυτή η επιδημία, τόσο πιο επικίνδυνο γίνεται για να επεκταθεί σε άλλες χώρες.  Όσο πιο σύντομα ο κόσμος συνεισφέρει και βοηθήσει την Λιβερία και τις άλλες χώρες της Δυτικής Αφρικής, τόσο πιο ασφαλείς θα είμαστε όλοι", τόνισε ο Δρ. Φρίντεν.

Στην Λιβερία, η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, αφού οι Αρχές της χώρας αποφάσισαν να θέσουν σε καραντίνα τις φτωχότερες - και κατά κανόνα ασυνεπείς ως προς την τήρηση των κανόνων υγιεινής - περιοχές της Μονρόβια, την ώρα που αριθμός των κρουσμάτων συνεχώς αυξάνεται.

Μέχρι αυτήν την στιγμή, ο Έμπολα έχει χτυπήσει 2600 άτομα, εκ των οποίων τα 1500 έχουν χάσει την μάχη με την ασθένεια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας.