Log in
A+ A A-

ΗΠΑ: Τα Νοσοκομεία απαιτούν προεξόφληση των εξετάσεων

Την υποχρέωση να προπληρώνουν τις ιατρικές εξετάσεις έχουν, πλέον, σε πολλά νοσοκομεία οι Αμερικανοί ασθενείς, αφού τα νοσηλευτικά ιδρύματα υπέστησαν μεγάλη οικονομική ζημιά από ανεξόφλητους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με το σύστημα που ίσχυε μέχρι σήμερα, οι ασθενείς υποβάλονταν αρχικά σε εξετάσεις και, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, έφτανε στο σπίτι τους μέσω ταχυδρομείου ο τελικός λογαριασμός.  Σε αυτές τις περιπτώσεις, και με δεδομένο ότι ένας μεγάλος αριθμός Αμερικανών δεν γνωρίζει τα ακριβή κόστη των εξετάσεων, οι ενδιαφερόμενοι... έπεφταν από τα σύννεφα, αφού έβλεπαν ποστά χιλιάδων δολαρίων, τα οποία, μάλιστα, δεν κάλυπτε ολοκληρωτικά η ασφάλειά τους.

Όπως τονίζεται στο CNN, εάν υπάρξει δηλωμένη οικονομική αδυναμία από ανασφάλιστους ασθενείς, τότε παραπέμπονται σε ειδικό τμήμα του νοσοκομείου, το οποίο τους καθοδηγεί για να υπαχθούν άμεσα σε κάποιο ειδικό ασφαλιστικό πρόγραμμα για άπορους.  Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζονται τα έσοδα του νοσοκομείου χωρίς να επιδεικνύεται ανάλγητη συμπεριφορά προς τον ασθενή.

Για να αντιληφθεί κάποιος το ύψος των χρεών, αρκεί να αναφερθεί πως, το 2012, οι ανεξόφλητες οφειλές προς τα νοσοκομεία έφτασαν, σε εθνικό επίπεδο, τα 46 δισεκατομμύρια δολάρια.