Log in
A+ A A-

Λευκός Οίκος: "Έπρεπε να στείλουμε εκπρόσωπο στο Παρίσι"

Στην παραδοχή ότι η Κυβέρνηση των ΗΠΑ θα έπρεπε να είχε εκπροσωπηθεί από κάποιο υψηλόβαθμο στέλεχός της στην μεγάλη πορεία κατά της τρομοκρατίας στο Παρίσι προχώρησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Τζος Έρνεστ.

"Θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι έπρεπε να στείλουμε κάποιον υψηλόβαθμο εκεί", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Έρνεστ, ο οποίος ωστόσο τόνισε ότι "δεν υπάρχει αμφιβολία, πως η Κυβέρνηση και οι πολίτες στέκονται στο πλευρό των Γάλλων συμμάχων μας".

Την ίδια στιγμή, Αμερικανικά ΜΜΕ ασκούν δριμεία κριτική στον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, με αφορμή την απουσία του από την παγκόσμια πορεία κατά της τρομοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε την Κυρικαή στο Παρίσι.

Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της εφημερίδας «New York Daily News" , που κατηγορεί τον κ. Ομπάμα ότι «απογοήτευσε τον κόσμο», ενώ ο δημοσιογράφος του CNN, Τζέικ Τάπερ, δήλωσε «ντροπιασμένος», τονίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έπρεπε να είχαν εκπροσωπηθεί πιο δυναμικά σε αυτήν την πορεία.

Στην αντίπερα όχθη, το περιοδικό "Politicο" πάει ένα βήμα πιο πέρα, κατηγορώντας τον Αμερικανό Πρόεδρο ότι «γύρισε την πλάτη του στην Γαλλία». Στο Παρίσι δεν βρισκόταν ούτε ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, ο οποίος απουσίαζε σε προγραμματισμένο ταξίδι στο Παρίσι. Πάντως, ο κ. Κέρι σκοπεύει να μεταβεί στην Γαλλία μέσα στην εβδομάδα.