Log in
A+ A A-

Δείτε βίντεο: Ο Ομπάμα επαναφέρει την μεταρρύθμιση στο μεταναστευτικό

Αποφασισμένος να προωθήσει την μεταρρύθμιση στο μεταναστευτικό δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο, επαναφέροντας την συζήτηση για ένα νόμο που αφορά άμεσα όλους τους μετανάστες που εργάζονται χωρίς νόμιμα έγγραφα στις ΗΠΑ.

"Αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε είναι, για μια ακόμη φορά, να κρύψουμε το πρόγραμμα κάτω από το χαλί και να το αφήσουμε για να το επιλύσει ένας άλλος κάποια στιγμή στο μέλλον.  Από το να δημιουργούμε προβλήματα, ας αποδείξουμε στους Αμερικανούς ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να επιλύσει προβλήματα.  Η μεταρρύθμιση θα έρθει μέσω ενός νόμου που θα μας βοηθήσει όλους στο μέλλον", ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ομπάμα.

Υπολογίζεται ότι, αυτήν την στιγμή, στην Αμερική εργάζονται περίπου 11 εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες, ένα μεγάλο ποσοστό των οποίων βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.  Με δεδομένη την κατάσταση στην Ελλάδα και την Κύπρο, μια πιθανή αλλαγή στο καθεστώς - η οποία θα είναι ιστορική - ενδεχομένως να ανοίξει τις πόρτες για πάρα πολλούς οι οποίοι επιθυμούν να εργαστούν στις ΗΠΑ αλλά δεν μπορούν να το κάνουν, τουλάχιστον με τη νόμιμη οδό.

Media