Log in
A+ A A-

Βαλτιμόρη: Μειωμένα επεισόδια την δεύτερη νύχτα

Συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και Αστυνομικούς στην Βαλτιμόρη, παρά το γεγονός ότι η προσέλευση στην κινητοποίηση ήταν σαφώς λιγότερη σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα.

Μετά το χαώδες σκηνικό πολέμου που εκτυλίχθηκε την Δευτέρα, οι Αρχές είχαν εξαγγείλει απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη μετά τις 10 το βράδυ.  Παρότι σε ένα μεγάλο ποσοστό η απαγόρευση πέτυχε τον σκοπό της - καθώς κεντρικά σημεία που είχαν ζήσει "ηλεκτρισμένες" στιγμές ένα 24ωρο νωρίτερα δεν προσεγγίστηκαν από διαμαρτυρόμενους - υπήρξαν διαδηλωτές που παρέμειναν στον δρόμο και ήρθαν σε σύγκρουση με την Αστυνομία.

Έτσι, οργισμένοι νεαροί πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τους Αστυνομικούς, οι οποίοι με την σειρά τους απάντησαν με δακρυγόνα και σπρέι πιπεριού.

Πάντως, οι συλλήψεις ήταν σαφώς περιορισμένες, αφού, όπως έγινε γνωστό από τις Αρχές, τα άτομα που προσήχθησαν στο Τμήμα μετά την απαγόρευση δεν ξεπέρασαν τις 10.

Σε κάθε περίπτωση, παρότι οι γονείς του Φρέντι Γκρέι ζήτησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα να ηρεμήσουν, η κατάσταση παραμένει τεταμένη, ενώ έχουν επιστρατευτεί τουλάχιστον 2000 άνδρες της Εθνοφρουράς, συμπράττοντας με περίπου 1000 αστυνομικούς.