Log in
A+ A A-

CNN: Έσπασε όλα τα ρεκόρ το ντιμπέιτ των Ρεμπουπλικανών

Την υψηλότερη θεαματικότητα της σύγχρονης τηλεοπτικής του Ιστορίας κατέγραψε το βράδυ της Τρίτης το CNN, κατά την διάρκεια της μετάδοσης του ντιμπέιτ των υποψηφίων για το χρίσμα του Ρεμπουπλικανικού κόμματος.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρείας Nielsen, στο CNN συντονίστηκαν χθες βράδυ 14.7 εκατομμύρια τηλεοράσεις, κάτι που σημαίνει ότι ένα στα επτά αμερικανικά νοικοκυριά παρακολουθούσε την μεγάλη τηλεοπτική αναμέτρηση.  Όπως τονίζεται, πρόκειται για πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης για πολιτική συζήτηση, καθώς συνήθως αυτές οι θεαματικότητες εμφανίζονται σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όπως το SuperBowl.

Ασφαλώς, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το "αλατοπίπερο" των ντιμπέητ είναι η παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος, με τους φανατικούς φίλους και τους ορκισμένους εχθρούς, έχει εξελιχθεί στην απόλυτη ατραξιόν των προκριματικών εκλογών.

Άλλωστε, ανάλογο ενδιαφέρον είχε αποσπάσει και το ντιμπέιτ του FOX News πριν από ένα μήνα, με 16 εκατομμύρια νοικοκυριά να παρακολουθούν την αναμέτρηση σε ζωντανή μετάδοση.

Να αναφερθεί ότι οι τελικοί αριθμοί για τις θεαματικότητες εξάγονται την άλλη ημέρα, καθώς προστίθενται και οι τηλεθεατές που βιντεοσκόπησαν το πρόγραμμα με την μέθοδο DVR για να το παρακολουθήσουν την επόμενη ημέρα.  Για το χθεσινό ντιμπέητ, υπολογίζονται ότι τα τελικά νούμερα θα ξεπεράσουν τα 20.000.000 νοικοκυριά.