Log in
A+ A A-

Το αδιαχώρητο για τον Πάπα στον ΟΗΕ (Φώτο και Βίντεο)

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό έγινε δεκτός ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την παρουσία του στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η παρουσία του στα Ηνωμένα Έθνη κινητοποίησε τους εκπροσώπους των κρατών – μελών ανεξαρτήτως θρησκεύματος, αλλά και εκατοντάδες ανθρώπους, που εξασφάλισαν πρόσβαση στην αίθουσα.

pope1 3

«Η κοντινή επαφή με τους φτωχούς, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, τους ασθενείς, τα θύματα εκμετάλλευσης, τους ηλικιωμένους που ζουν μόνοι, τους φυλακισμένους και όλους τους ανθρώπους του Θεού, θα μας διδάξει έναν διαφορετικό τρόπο ηρεμίας, έναν τρόπο που είναι περισσότερο χριστιανικός και γενναιόδωρος», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του, θίγοντας παράλληλα και θέματα όπως τα δικαιώματα των γυναικών, η πυρηνική απειλή και οι κοινωνικές ανισότητες.

pope1 2

Αναφορά έκανε και στους «φρικτούς πολέμους» της Μέσης Ανατολής, λέγοντας πως υπάρχουν παιδιά που υποφέρουν, κλαίνε και πεθαίνουν. Επισήμανε, λοιπόν, πως πρέπει να γίνουν όλα για να προστατευθούν οι μειονότητες και οι αθώοι άμαχοι.

pope1 1

Στην αίθουσα βρισκόταν και η Πακιστανή Μαλάλα Γιουσαφζάι, η οποία θεωρείται το σύμβολο στην διεκδίκηση των μουσουλμάνων γυναικών για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση.
Λίγο νωρίτερα, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε συναντηθεί με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ενώ μίλησε και ενώπιον του προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών.

ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Έξι χιλιάδες αστυνομικοί επιστρατεύτηκαν από το NYPD προκειμένου να εφαρμόσουν το έκτακτο σχέδιο ασφαλείας του Ποντίφικα, με το Μανχάτταν να μοιάζει αληθινό φρούριο.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ που έδωσαν το παρών υπολογίζονται σε εκατοντάδες από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ οι έλεγχοι στην είσοδο και τον προθάλαμο της αίθουσας είχαν σαν αποτέλεσμα να σχηματιστούν μεγάλες ουρές.

dimosiografoipapas n

dimosiografoipapas2 n

pope1 4

Υπολογίζεται ότι ο χρόνος αναμονής για δημοσιογράφους, εικονολήπτες και φωτογράφους προκειμένου να εισέλθουν – για περιορισμένο χρόνο – στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης ξεπερνούσε τις δυο ώρες κατά περίπτωση.

dimosiografoipapas3 n