Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Επιφυλακή για τον τυφώνα Joaquin

Στο μικροσκόπιο των πολιτειακών υπηρεσιών, αλλά και του Δήμου Νέας Υόρκης, βρίσκεται ο τυφώνας Joaquin, ο οποίος αναμένεται την προσεχή Δευτέρα να προσεγγίσει τις βορειοανατολικές περιοχές του Ατλαντικού.

Όπως τονίζεται από πλευράς των μετεωρολόγων, οι μέχρι στιγμής ενδείξεις δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές, καθώς οι πιθανότητες να αποτελέσει ο Joaquin σοβαρή απειλή για την αμερικανική μεγαλούπολη - στο βεληνεκές του Σάντυ - είναι λίγες.  Παρόλα αυτά, ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, επεσήμανε ότι "η πόλη έχει πάρει σημαντικά μαθήματα από την εποχή του τυφώνα Σάντυ", αφήνοντας να εννοηθεί ότι όλες οι υπηρεσίες θα βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Μέτρα για κάθε ενδεχόμενο λαμβάνει και η εταιρεία διαχείρισης του νεοϋρκέζικου μετρό, με τους υπεύθυνους να διαβεβαιώνουν ότι οι υποδομές που επλήγησαν από τον Σάντυ έχουν αποκατασταθεί και βρίσκονται σε ακόμη καλύτερη κατάσταση, όντας πιο ανθεκτικές.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις, στη Νέα Υόρκη θα βρέξει την Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ την Κυριακή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον Joaquin και εάν θα κατευθυνθεί προς τη Νέα Υόρκη.