Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Πέφτουν τα ποσοστά του ντε Μπλάζιο

Σε πολύ χαμηλά νούμερα, αν συνυπολογίσει κάποιος το συντριπτικό ποσοστό εκλογής του πριν από δυο χρόνια, κινείται σήμερα η δημοτικότητα του Δημάρχου Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο. Το γεγονός αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει και μια νέα δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της Wall Street Journal, του NBC New York και του Marist College.

Βάσει αυτής, το έργο του κ. Ντε Μπλάζιο εγκρίνεται μόλις από το 38% των ερωτηθέντων κατοίκων της Νέας Υόρκης, ποσοστό σαφώς πεσμένο σε σχέση με το 44% του περασμένου Μαϊου στην ίδια έρευνα.

Παράλληλα, ο κ. Ντε Μπλάζιο δεν έχει πλέον την ίδια δημοφιλία στους έγχρωμους ψηφοφόρους, οι οποίοι τον στηρίζουν σε ποσοστό 50% από το 59% που ίσχυε μέχρι πρόσφατα, ενώ η υποστήριξη των Ισπανόφωνων έχει πέσει στο 37% από το 49% του πρόσφατου παρελθόντος.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά σε δείγμα 926 ψηφοφόρων, από τις 25 έως και τις 29 Οκτωβρίου. Αχίλλειος πτέρνα του Δημάρχου φαίνεται πως είναι η καταπολέμηση της εγκληματικότητας, σύμφωνα με το 50% των ερωτηθέντων, ενώ ένα 41% θεωρεί ότι η ποιότητα ζωής είναι σαφώς χειρότερη τον τελευταίο χρόνο.

Από το επιτελείο του κ. Ντε Μπλάζιο δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο σχετικό σχόλιο.