Log in
A+ A A-

Πόσα χρήματα θα εισπράξουν οι νικητές του Powerball;

Κάτω από 200 εκατομμύρια δολάρια θα εισπράξουν έκαστος οι νικητές του μεγάλου τζακ - ποτ του Powerball, λόγω της φορολογίας.  Διαβάστε λεπτομέρειες.

Τρία τυχερά δελτία σε Καλιφόρνια, Φλόριδα και Τενεσί αντίστοιχα έβαλαν τέλος στα συνεχόμενα τζακ-ποτ του Powerball, μοιράζοντας στα τρία το εξωφρενικό χρηματικό έπαθλο του 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων χθες το βράδυ.

Σε μια κλήρωση την οποία παρακολούθησε ολόκληρη η χώρα, έγινε από νωρίς γνωστό πως αυτήν την φορά θα υπήρχε νικητής, καθώς είχε ταυτοποιηθεί το δελτίο που παίχτηκε στο προάστιο Τσάινο Χιλς του Λος Άντζελες. Για αρκετή ώρα, υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον για το κατά πόσον τελικά ο νικητής θα ήταν ένας, καταρρίπτοντας το σχετικό ρεκόρ, ή περισσότεροι.

Πόσα χρήματα όμως θα λάβουν τελικά οι νικητές; Σύμφωνα με τον σχετικό κανονισμό, ο υπολογισμός δεν είναι τόσο απλώς. Κατ'αρχήν, εφόσον τα κέρδη καταβληθούν εφάπαξ, το καθαρό συνολικό ποσό ανέρχεται στα 930 εκατομμύρια δολάρια.

Κατόπιν τούτου και εφόσον καταβάλει ο καθένας ένα 39,6% σε φόρους, θα λάβει το ποσό των 187.2 εκατομμυρίων δολαρίων. Η επόμενη κλήρωση του Powerball είναι προγραμμετισμένη για το προσεχές Σάββατο, αλλά το έπαθλο πλέον δεν ξεπερνάει τα 40 εκατομμύρια δολάρια.