Log in
A+ A A-

Ικανοποίηση στο επιτελείο του Μπέρνι Σάντερς

Ήττα σαν... νίκη χαρακτηρίζεται από τους πολιτικούς αναλυτές το αποτέλεσμα στις εσωκομματικές των Δημοκρατικών της Άιοβα για τον Μπέρνι Σάντερς.

Όπως τονίζεται, ο πολιτικός από το Βερμόντ, παρότι ξεκίνησε σαν ένα αουτσάιντερ που δεν θα απειλούσε πραγματικά την Χίλαρυ Κλίντον, έφτασε στο σημείο να θέσει εν αμφιβόλω το αποτέλεσμα στην Άιοβα, καθώς η καταμέτρηση κινήθηκε κυριολεκτικά... στην κόψη του ξυραφιού.

Παρότι τελικά η πρώην Υπουργός Εξωτερικών επικράτησε έστω και με την οριακή διαφορα του 0,4%, το αποτέλεσμα αυτό θεωρείται ότι θα δώσει άλλη δυναμική στην υποψηφιότητα του Σάντερς ο οποίος, πριν από τρεις μήνες, υπολειπόταν της κ. Κλίντον στην Άιοβα κατά 30 ποσοστιαίες μονάδες. 

Πλέον, η μάχη μεταφέρεται στο Νιου Χαμσαϊρ όπου όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος έχει σαφώς περισσότερες πιθανότητες να αναδειχθεί πρώτη δύναμη για τους Δημοκρατικούς στην Πολιτεία.

Όμως, οι ίδιες αναλύσεις αναφέρουν ότι τα δύσκολα για την υποψηφιότητά του θα ξεκινήσουν αργότερα, όταν θα κληθεί να δώσει τις εξετάσεις του απέναντι στις μειονότητες και κυρίως στους Αφροαμερικανούς, όπου η κ. Κλίντον υπερέχει σταθερά. Κάτι τέτοιο θα διαφανεί σε μεγάλο βαθμό από την διαδικασία στη Νότια Καρολίνα.