Log in
A+ A A-

Τραμπ και Σάντερς φαβορί στο Νιου Χαμσαϊρ

Από τις 8 σήμερα το πρωί άνοιξαν οι κάλπες στο Νιου Χαμσαϊρ, στο πλαίσιο της δεύτερης πράξης των προκριματικών εκλογών σε Ρεμπουπλικανούς και Δημοκρατικούς.

Ντόναλντ Τραμπ και Μπέρνι Σάντερς, είναι τα φαβορί βάσει δημοσκοπήσεων, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι για την γενικότερη εικόνα, καθώς υπάρχουν πολλές ακόμη κρίσιμες Πολιτείες στις οποίες θεωρούνται ότι έχουν μειονεκτήματα.

Για τον Τραμπ, η αποψινή διαδικασία έχει ιδιαίτερη σημασία, μετά την ήττα στην Άιοβα, και το σίγουρο είναι πως θέλει μια εμφατική νίκη για να ανακάμψει και στις εκτιμήσεις για την παράσταση νίκης, που επηρεάζουν την ψυχολογία των ψηφοφόρων.

Πάντως, με τα αποψινά αποτελέσματα να μοιάζουν σχετικά προβλέψιμα, η μεγάλη μάχη στη Νότια Καρολίνα αναμένεται να καταδείξει πολλά για την συνέχεια. Μάλιστα, ήδη ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε επιθετική καμπάνια εναντίον του Κρουζ, με ένα αρνητικό τηλεοπτικό σποτ που επιχειρεί να αποδομήσει την πολιτική του δραστηριότητα.

ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΡΑΜΠ - ΣΑΝΤΕΡΣ

Ντόναλντ Τραμπ και Μπέρνι Σάντερς παραμένουν τα μεγάλα φαβορί για την αποψινή διαδικασία, όπως καταδεικνύεται από τα στοιχεία της νέας δημοσκόπησης του CNN.

Βάσει αυτών, ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται σταθερά με 31%, με δεύτερο τον Μάρκο Ρούμπιο που ακολουθεί με 17%, ενώ στο 14% βρίσκεται ο θριαμβευτής της Άιοβα, Τεντ Κρουζ. Ακολουθεί ο Τζον Κέισικ με 10% και ο Τζεμπ Μπους με 7%.

Στο 5% είναι η Κάρλι Φιορίνα, στο 4% ο Κρις Κρίστυ και ο Μπεν Κάρσον στο 3%.

Στους Δημοκρατικούς, ο Μπέρνι Σάντερς θεωρείται σχεδόν βέβαιος νικητής για απόψε, αφού και στην τελευταία έρευνα συγκέντρωνε 61% έναντι 35% της Χίλαρυ Κλίντον, σε μια μάχη όμως στην οποία έτσι κι αλλιώς είχε το πλεονέκτημα, λόγω της εκλογικής του δύναμης αλλά και της πολιτικής του εντοπιότητας. Η δημοσκόπηση αυτή διενεργήθηκε κατά το διάστημα από 4 έως και 8 Αυγούστου.