Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Το πολικό Σαββατοκύριακο των -17 βαθμών Κελσίου

Προειδοποιητικό σήμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία για τη Νέα Υόρκη σε ό,τι αφορά στο Σαββατοκύριακο που έρχεται.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει από τις αρχές της εβδομάδας, η πιο κρύα μέρα του φετινού χειμώνα θα είναι το Σάββατο, όταν και η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 4 Φαρενάιτ, συνοδεία ψυχρών ανέμων, ενώ η μέγιστη κατά την διάρκεια της ημέρας δύσκολα θα ξεπεράσει τους 18 με 19. Το σκηνικό την Κυριακή δεν θα είναι και πολύ διαφορετικό, αφού η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 20, ενώ η ελάχιστη προβλέπεται αυτήν την στιγμή κοντά στους 12.

Συνεπώς, συνίσταται σε όλους εφόσον βγουν από το σπίτι – που καλό θα ήταν αν δεν είναι απαραίτητο, να το αποφύγουν – να φορούν πάντα γάντια, κασκόλ και σκούφο και να είναι ντυμένοι αναλόγως, αφού ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν με υποθερμία και άλλες παρενέργειες των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατούν.

Παράλληλα, δώστε προσοχή και στα κατοικίδιά σας, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μείνουν σε εξωτερικό χώρο το προσεχές διήμερο, καθώς δύσκολα θα αντέξουν αυτές τις καιρικές συνθήκες. Η θερμοκρασία θα αρχίσει σταδιακά να ανεβαίνει την Δευτέρα, με μέγιστη στους 35 και πιθανότητα ελαφράς βραδινής χιονόπτωσης.

Σύμφωνα με τη νέα πρόγνωση, με εξαίρεση την Πέμπτη, η προσεχής εβδομάδα θα έχει θερμοκρασίες κοντά στους 45, ενώ το θερμόμετρο το επόμενο Σάββατο θα σκαρφαλώσει ξανά στους 50 Φαρενάιτ.