Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Πότε και για πόσο κλείνει η γραμμή L

Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη από τον Σάντυ το σιδηροδρομικό σύστημα της γραμμής L του μετρό της Νέας Υόρκης αναζητά η ΜΤΑ, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και για πρόγραμμα εργασιών που θα διαρκέσει μέχρι και τρία χρόνια!

 

Βάσει του σχεδίου που θα παρουσιαστεί την Πέμπτη, σε μια ευρεία σύσκεψη φορέων, υπάρχουν δυο επιλογές: Η πρώτη προβλέπει ολοκληρωτική διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα μεταξύ Eighth Avenue και Bedford Avenue, με έργα διάρκειας 18 μηνών.  Το δεύτερο είναι πιο ήπιο, καθώς περιλαμβάνει την εκτέλεση εργασιών σε δυο φάσεις, με το ένα εκ των δυο τούνελ να παραμένει διαθέσιμο.  Σε αυτήν την περίπτωση όμως, από τη μια πλευρά η λειτουργία της γραμμής θα είναι προβληματική και από την άλλη το έργο θα είναι περισσότερο χρονοβόρο, με το χρονοδιάγραμμα να κάνει λόγο για τριετία.

Από την πλευρά της ΜΤΑ αναγνωρίζεται ότι η αποκατάσταση των προβλημάτων στην L θα έχει μεγαλύτερες επιπτώσεις στην καθημερινότητα των επιβατών σε σχέση με άλλες γραμμές, παρόλα αυτά όμως ξεκαθαρίζεται ότι το Canarsie Tube έχει υποστεί ζημιές που δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Πάντως, αυτό που θα αποφασιστεί την παρούσα χρονική στιγμή είναι η μορφή του έργου, για να ακολουθήσει στην συνέχεια η διαδικασία της δημοπράτησης μέσα στο επόμενο τρίμηνο.  Κατόπιν τούτου, θα γίνει γνωστή η ακριβής ημερομηνία έναρξης των εργασιών, η οποία τοποθετείται για το Νοέμβριο του 2019, δίνοντας την ευκαιρία στην ΜΤΑ να προετοιμάσει τον σχεδιασμό τροποποίησης της κυκλοφορίας, ούτως ώστε να μην "βουλιάξει" το ήδη επιβαρυμένο σύστημα του νεοϋρκέζικου μετρό.