Log in
A+ A A-

Οι Μπους γυρίζουν την πλάτη στον Τραμπ

Κανένας εκ των δυο πρώην προέδρων Μπους δεν πρόκειται να προσφέρει επίσημη στήριξη στην υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ, όπως μετέδωσε το ABC News.

 

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Τζορτζ Μπους του Νεότερου ανέφερε ότι "ο πρόεδρος Μπους δεν σκοπεύει να αναμειχθεί ή να σχολιάσει τις προεδρικές εκλογές".  Στην αντίπερα όχθη, ο αντίστοιχος εκπρόσωπος του πατέρα Μπους, δήλωσε απλά ότι "ο πρόεδρος Μπους έχει κλείσει το 91ο έτος της ηλικίας του και έχει αποσυρθεί από την πολιτική.  Η υποστήριξη που παρείχε στον Τζεμπ είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα."

Να αναφερθεί βέβαια πως είναι η πρώτη φορά από το 1996 που ο 91χρονος Μπους δεν παρέχει υποστήριξη σε Ρεμπουπλικανό υποψηφίο. 

Υπενθυμίζεται ότι ο μικρότερος γιος της οικογένειας, Τζεμπ, συμμετείχε στην διαδικασία διεκδίκησης του χρίσματος και αποσύρθηκε πρόωρα, καθώς συγκέντρωσε πολύ χαμηλά ποσοστά.  Από όλες τις απόψεις, θεωρείται ο πλέον σκληροπυρηνικός εσωκομματικός αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ, αφού τα στελέχη που ξεκίνησαν την καμπάνια #NeverTrump δραστηριοποιούνταν στην δική του προεκλογική εκστρατεία.