Log in
A+ A A-

ΗΠΑ: Συναγερμός στη Βάση Αντριους από την παρουσία ένοπλου

Συναγερμός έχει σημάνει στην αεροπορική βάση Αντριους κοντά στην Ουάσιγκτον μετά από πληροφορίες ότι στην στρατιωτική εγκατάσταση κυκλοφορεί ένοπλος ο οποίος άνοιξε πυρ.

 

Σε αλλεπάλληλα Tweets η βάση αναφέρει ότι η εγκατάσταση έχει κηρυχθεί σε κατάσταση αποκλεισμού και καλείται όλο το προσωπικό να μεταβεί σε ασφαλή καταφύγια. Τα ίδια μηνύματα κάνουν λόγο για ένα »περιστατικό» στην νοσοκομειακή μονάδα Malcolm Grow στην οποία έχουν ήδη σπεύσει οι αρχές ασφαλείας της βάσης.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν θύματα.

Νωρίς το πρωί στην βάση είχε αρχίσει μια άσκηση με σενάριο την εισβολή ενόπλου στην στρατιωτική εγκατάσταση. Ενώ η άσκηση βρισκόταν σε εξέλιξη, ήρθε η πληροφορία ότι κάποιος κυκλοφορούσε μέσα στη βάση πυροβολώντας.

Η βάση Αντριους βρίσκεται νοτιοδυτικά της αμερικανικής πρωτεύουσας και καλύπτει έκταση τουλάχιστον 18 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Στη Βάση εργάζονται καθημερινά πολλές χιλιάδες άνθρωποι, πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό. Περίπου 2.000 από τα στελέχη της ζουν μέσα στις εγκαταστάσεις της βάσεις σε ειδικό οικισμό μαζί με τις οικογένειές τους.

thetoc.gr