Log in
A+ A A-

Γιατί η Χίλαρυ Κλίντον επέλεξε τον Κέιν για υποψήφιο Αντιπρόεδρο

Ρίχνει δίκτυα στη συντηρητική βάση και στους ισπανόφωνους η Χίλαρι Κλίντον με μια κίνηση ματ. Η Κλίντον επέλεξε τον γερουσιαστή της Βιρτζίνια Τιμ Κέιν για την θέση του υποψηφίου αντιπροέδρου, μια επιλογή που ερμηνεύεται από τους πολιτικούς αναλυτές ως κίνηση στρατηγική για να διασφαλίσει αφενός την καθολική υποστήριξη των ισπανόφωνων και αφετέρου να προσελκύσει το πιο συντηρητικό κομμάτι του εκλογικού σώματος όχι μόνο στους Δημοκρατικούς αλλά και στους Ρεπουμπλικάνους που δεν θα ψηφίσουν Τραμπ. Ο Κέιν δήλωσε ότι νιώθει "τιμή" που επιλέχθηκε για τη θέση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ από την Χίλαρι Κλίντον, υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

"Είχα τηλεφωνική επικοινωνία με την Χίλαρι. Νιώθω τιμή που περιλαμβάνομαι στο ψηφοδέλτιό της. Ανυπομονώ να αρχίσω εκστρατεία αύριο στο Μαϊάμι", στη Φλόριντα, έγραψε ο 58χρονος Κέιν στο Twitter.

Γιος ιδιοκτήτη ενός μικρού σιδηρουργείου, ο Κέιν μεγάλωσε σε μια οικογένεια καθολικών στην περιοχή του Κάνσας. Εκλέχθηκε δήμαρχος του Ρίτσμοντ από το συμβούλιο της πόλης το 1998.

Ο 58χρονος Κέιν είναι γερουσιαστής από το 2013 και διετέλεσε κυβερνήτης της Βιρτζίνια από το 2006 έως το 2010. Σπούδασε στο University of Missouri και Νομική στο Harvard. Είναι παντρεμένος με την Αν Χόλτον ο πατέρας της οποίας ήταν κυβερνήτης της πολιτείας.

Ο Κέιν θεωρείται ότι θα μπορούσε να φέρει τους Ισπανόφωνους στην κάλπη. Πολλοί αναλυτές πάντως θεωρούν ότι ο Κέιν είναι μια κακή επιλογή για την ακτιβίστικη βάση των Δημοκρατικών εξαιτίας της υποστήριξης και των θέσεων του υπέρ των εμπορικών συμφωνιών

thetoc.gr