Log in
A+ A A-

Πού χτυπάει ο Τραμπ

Με τον αέρα του νικητή και με την υπόσχεση να κάνει την Αμερική ξανά «μεγάλη, πλούσια και ασφαλή», όπως είπε χαρακτηριστικά, πραγματοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ την ομιλία του στο Συνέδριο των Ρεμπουπλικανών.

Αρχικά, ο Τραμπ έκανε λόγο για μια «περίοδο κρίσης» που διανύει η χώρα, εστιάζοντας στην τρομοκρατία, την έξαρση της εγκληματικότητας αλλά και τις επιθέσεις εναντίον της Αστυνομίας. Στην συνέχεια, συνδύασε την αυξημένη εγκληματικότητα με την παράνομη μετανάστευση, αναφέροντας το παράδειγμα της 21 ετών Σάρα Ρουτ, που δολοφονήθηκε από παράνομο μετανάστη στη Νεμπράσκα.

Κατόπιν, εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον Μπαράκ Ομπάμα για την πολιτική των «ανοικτών συνόρων», τονίζοντας ότι είχε συνέπειες, πέρα από τον τομέα της δημόσιας ασφάλειας, και στην αγορά εργασίας. Ακόμη, κατηγόρησε τον πρόεδρο Ομπάμα ότι διπλασίασε το εθνικό χρέος των Ηνωμένων Πολιτειών, χωρίς να εκσυγχρονίσει καν τις υποδομές της χώρας.

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην εξωτερική πολιτική, κατηγορώντας την αντίπαλό του – και πρώην Υπουργό Εξωτερικών- Χίλαρυ Κλίντον, για την στάση των Ηνωμένων Πολιτειών απέναντι στο Ιράν, την Λιβύη, την Συρία και την Αίγυπτο, υποστηρίζοντας ότι το τρίπτυχο που χαρακτήρισε την θητεία της ήταν: θάνατος – καταστροφή και αδυναμία.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα δουλέψει για την Αμερική όπως δούλεψε στις επιχειρήσεις του και θα δώσει βάση σε κάθε Αμερικανό, ανεξαρτήτου ηλικίας. Στο πλευρό του Τραμπ ως υποψήφιος Αντιπρόεδρος θα «τρέξει» ο Κυβερνήτης της Ιντιάνα, Μάικ Πέινς.