Log in
A+ A A-

Τυφώνας Μάθιου: Συναγερμός σε τέσσερεις Πολιτείες - Δεν απειλείται η Νέα Υόρκη

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν ήδη τέσσερεις Πολιτείες των ΗΠΑ, ενόψει του αναμενόμενου περάσματος του τυφώνα Μάθιου, ο οποίος θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνος.

Πρόκειται για την Φλόριδα, την Τζόρτζια και τις Βόρεια και Νότια Καρολίνα.  Ήδη, 1.5 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν κληθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν από το πέρασμα του τυφώνα, που έχει ήδη κοστίζει την ζωή σε 28 άτομα κατά το πέρασμά του από την Καραϊβική.

"Μην το παίρνετε αψήφιστα.  Εμείς οφείλουμε να προετοιμαστούμε για ένα κατά μέτωπον πέρασμα του τυφώνα.  Εάν υπάρξει κάποια μεταβολή στην πορεία του, τι θα κάνετε;  Ο χρόνος κυλά αντίστροφα και ο τυφώνας μπορεί να σας σκοτώσει", προειδοποιεί σε ένα ασυνήθιστα δραματικό διάγγελμα ο Κυβερνήτης της Φλόριδα, Ρικ Σκοτ.

Την ίδια στιγμή, οι μετεωρολόγοι είναι καθησυχαστικοί για την Πολιτεία της Νέας Υόρκης.  Όπως αναφέρουν, δεν προβλέπεται ο Μάθιου να προσεγγίσει απειλητικά το "Μεγάλο Μήλο" ενώ ξεκαθαρίζουν ότι οι πιθανές βροχοπτώσεις του Σαββατοκύριακου δεν έχουν σχέση με τον Μάθιου.