Log in
A+ A A-

Βίντεο - Μανχάτταν: Έκλεψαν γούνες από φημισμένο κατάστημα διεύθυνσης Ελληνοκυπρίων

Κινηματογραφική διάρρηξη στην "καρδιά" του Μανχάτταν, όπου τρεις άνδρες εισέβαλαν παραμονή Χριστουγέννων και αφαίρεσαν γούνες συνολικής αξίας περίπου ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε κατάστημα ειδών του γνωστού σχεδιαστή "Dennis Basso", επικεφαλής του οποίου είναι οι ομογενείς αδερφοί Γεωργιάδη.

 

Οι δράστες έβαλαν το σχέδιό τους σε εφαρμογή στις 4:10 τα ξημερώματα της παραμονής των Χριστουγέννων.  Όπως φαίνεται από το βίντεο του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, ο πρώτος πετάει μια πέτρα στο τζάμι και το σπάει, εισβάλοντας μέσα κατευθείαν.  Μάλιστα, ενδεχομένως και να τραυματίστηκε, καθώς ένα βαρύ κομμάτι της πόρτας και θραύσματα γυαλιών πέφτουν στο κεφάλι του.  Στην συνέχεια, τον ακολουθούν και οι άλλοι δυο, με τις κινήσεις τους να είναι αστραπιαίες, αφού σε λιγότερο από ένα λεπτό έχουν βγει από το κατάστημα με κομμάτια ορισμένα εκ των οποίων κοστίζουν πάνω από 200.000 δολάρια.

Όπως αναφέρει το ABC News, οι ιθύνοντες εκτιμούν ότι οι διαρρήκτες γνώριζαν καλά πώς να δράσουν, αφού η κλοπή έχει χαρακτηριστικά "στοχευμένου" χτυπήματος από πρόσωπα που έχουν γνώσεις για τα συγκεκριμένα είδη γουναρικών.

Από την πλευρά του, ο ομογενής Αχιλλέας Γεωργιάδης τόνισε πως δεν μπορεί να πιστέψει ότι μια τέτοια διάρρηξη συνέβη στην φημισμένη Madisson Avenue.

Πάντως, τα κλοπιμαία αντικαταστάθηκαν προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργικότητα της επιχείρησης, παρόλα αυτά όμως δεν υπάρχει καμία ένδειξη για πιθανό εντοπισμό των δραστών.