Log in
A+ A A-

Μπους και ζεύγος Κλίντον στην ορκομωσία Τραμπ

Κανονικά θα δώσουν το παρών στην ορκομωσία του Ντόναλντ Τραμπ τόσο το ζεύγος Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον, όσο και το ζεύγος Μπους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN.

 

Η παρουσία του πρώην προέδρου Κλίντον και της συζύγου του, Χίλαρυ, η οποία και ήταν η μεγάλη αντίπαλος του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, με δεδομένο ότι στην προεκλογική εκστρατεία η αντιπαράθεση είχε ξεφύγει κατά πολύ από το πολιτικό επίπεδο, περνώντας σε προσωπικό, με κατηγορίες και καταγγελίες εκατέρωθεν, αλλά και απειλές περί... φυλάκισης.

Στην αντίπερα όχθη, η απόφαση του Τζορτζ Μπους του Νεότερου να δώσει το παρών, μαζί με την σύζυγό του, Λόρα, έχει επίσης την δική της σημειολογία, αφού, αν και Ρεμπουπλικανός, ο κ. Μπους δεν έδωσε ποτέ επίσημη στήριξη στον Τραμπ, μετά την φορτισμένη εσωκομματική διαδικασία και την κόντρα με το νεότερο αδερφό του, Τζεμπ Μπους.  Μάλιστα, ο πατέρας του κ. Μπους, Τζορτζ Μπους ο Πρεσβύτερος, επιβεβαιωμένα, ψήφισε υπέρ της Χίλαρυ Κλίντον.  Αντίθετα, για τον ίδιο δεν αναφέρθηκε ή επιβεβαιώθηκε ποτέ κάτι τέτοιο.  Πάντως, η οικογένεια Μπους δεν έδειξε ποτέ "συναίνεση" στο πρόσωπο του Τραμπ, την ίδια στιγμή που ένας επίσης "άσπονδος εχθρός", ο Τεντ Κρουζ, άλλαξε στάση και εξέφρασε επίσημη υποστήριξη στον μετέπειτα νικητή των εκλογών.

Εκτός από τους Μπιλ Κίντον και Τζορτζ Μπους, το παρών θα δώσει επίσης και ο Τζίμυ Κάρτερ.

Αντίθετα, ο Τζορτζ Μπους ο Πρεσβύτερος δεν θα παραβρεθεί, όχι τόσο λόγω αντιπάθειας στο πρόσωπο του Τραμπ, αλλά εξαιτίας της επιβαρυμένης υγείας του, ένεκα προχωρημένης ηλικίας.