Logo
Print this page

Νέα Υόρκη: Μέχρι 14 ίντσες το συνολικό ύψος χιονιού - Ανοίγουν τα σχολεία την Παρασκευή

Ένα φαινόμενο ασυνήθιστα έντονο είναι, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, η χιονοθύελλα "Νίκο", καθώς το μέγιστο της χιονόπτωσης είχε διάρκεια που δεν είχε παρατηρηθεί κατά το παρελθόν.  Στις 10 με 14 ίντσες το συνολικό χιόνι.

Με την ορμή του χιονιά, από το μεσημέρι και μετά, σταδιακά να εκτονώνεται, ο Δήμος Νέας Υόρκης έχει ήδη επιστρατεύσει 689 οχήματα με αλάτι, ενώ 1.600 εκχιονιστικά μηχανήματα ανέλαβαν το έργο καθαρισμού των δρόμων προς αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

"Συνήθως είχαμε μια - δυο ίντσες χιόνι για μια ώρα.  Αυτήν την φορά όμως, είδαμε επί δυο συνεχόμενες ώρες να πέφτουν τρεις ίντσες ανά ώρα.  Είναι κάτι που δεν το έχουμε ξαναδεί", τόνισε ο κ. Ντε Μπλάζιο, για να καταδείξει την ορμή του χιονιά.

Ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης κάλεσε τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν τα οχήματά τους όσο το δυνατόν λιγότερο, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των εκχιονιστικών.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Δήμου, τα σχολεία αναμένεται να επαναλειτουργήσουν την Παρασκευή, ενώ η άρση του περιορισμού της πλάγιας στάθμευσης θα παραμείνει ενεργή μέχρι το Σάββατο.

Επίσης, για παν ενδεχόμενο, τα μηχανήματα θα βρίσκονται σε ετοιμότητα τουλάχιστον για 48 ώρες ακόμα.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design