Logo
Print this page

Νέα Υόρκη: Η "Στέλλα"... κρατάει μαχαίρι - Πόσο χιόνι θα ρίξει την Τρίτη

Έως και τις 20 ίντσες ενδέχεται να φτάσει το ύψος της χιονόπτωσης από το επικείμενο πέρασμα της χιονοθύελλας "Στέλλα", η οποία ήδη έχει θέσει σε επιφυλακή τις υπηρεσίες στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης και όχι μόνο.

 Όπως αναμενόταν, ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, ανακοίνωσε πως τα σχολεία την Τρίτη θα παραμείνουν κλειστά, αφού, εκτός από την αναμενόμενη μεγάλη χιονόπτωση, υπάρχουν και οι τεράστιοι κίνδυνοι που προκαλούνται από τους ισχυρούς ανέμους, που θα φτάσουν στα 50 μίλια την ώρα.

Παράλληλα, είναι εξαιρετικά πιθανό να υπάρξουν ολοκληρωτικές διακοπές στα δρομολόγια του Μετρό και του προστιακού, κάτι που θα καταστήσει αδύνατη την μετάβαση εκατομμυρίων πολιτών στον χώρο εργασίας τους.  Την ίδια στιγμή, δεν έχει βγει ακόμη επίσημο απαγορευτικό για κυκλοφορία στους δρόμους, αν και οι συστάσεις του κ. ντε Μπλάζιο είναι ξεκάθαρα αποτρεπτικές.

Η βαριά χιονόπτωση για τη Νέα Υόρκη αναμένεται να ξεκινήσει νωρίς το πρωί της Τρίτης (ενδεχομένως και στις 2 τη νύχτα) και να συνεχιστεί έως και λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, όταν και σταδιακά προβλέπεται να εξασθενήσουν.  Οι προγνώσεις μέχρι στιγμής, παρότι δεν μπορούν να θεωρηθούν οριστικές, κάνουν λόγο για 2 ίντσες την ώρα, ή κι ακόμη περισσότερο.

Το μεγαλύτερο ποσοστό χιονιού θα δεχτεί πιθανότατα το Μανχάτταν και το Μπρονξ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κατάσταση στο Κουήνς, το Μπρούκλιν και το Στάτεν Άιλαντ θα είναι ευκολότερη.

Έτσι, οι προγνώσεις για το ύψος του χιονιου έχουν ως εξής:

Βοστώνη: 12 - 18''

Νέα Υόρκη: 12 - 18''

Φιλαδέλφεια: 8 - 12''

Βαλτιμόρη: 8 - 12''

Ουάσιγκτον: 5 - 8''

Ήδη έχουν ακυρωθεί 6100 πτήσεις (2000 για την Δευτέρα και 4100 για την Τρίτη) και αναμένεται ο αριθμός αυτός να αυξηθεί τις προσεχείς ώρες, αφού, με δεδομένη και την χαμηλή ορατότητα, οι καιρικές συνθήκες είναι απαγορευτικές για πραγματοποίηση αεροπορικών ταξιδιών.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design