Logo
Print this page

Νέα Υόρκη: Η "Στέλλα" άλλαξε πορεία - Το νέο σήμα έντονων καιρικών φαινομένων

Σε σήμα έντονων καιρικών φαινομένων μετατράπηκε από το πρωί το σήμα για χιονοθύελλα στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, καθώς η αναμενόμενη "βαριά" χιονόπτωση εξελίσσεται σε μίξη βροχής, χιονιού και έντονων ανέμων, προκαλώντας εξίσου σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία.

Όσοι περίμεναν ότι θα συναντήσουν "βουνά" χιονιού στον δρόμο και άλλες οικείες εικόνες του χειμώνα στη Νέα Υόρκη, εν μέρει διαψεύστηκαν.  Ήδη από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, το σενάριο της βαριάς χιονόπτωσης φάνηκε να απομακρύνεται, καθώς το σκηνικό του καιρού είχε περισσότερο μίξη χιονιού - βροχής σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους.  Τις εκτιμήσεις επιβεβαίωσε στο CBS ο Κυβερνήτης Νέας Υόρκης, κ. Άντριου Κουόμο, ο οποίος ανέφερε ότι η "Στέλλα" κατευθύνθηκε τελικά περισσότερο προς δυτικά, με αποτέλεσμα να μην πλήξει με τον ίδιο τρόπο την πόλη της Νέας Υόρκης.

"Η χιονοθύελλα πήγε δυτικά.  Θα έχουμε μικρότερη χιονόπτωση στη Νέα Υόρκη και το Λονγκ Άιλαντ.  Περισσότερο χιόνι θα πέσει στο Χάντσον Βάλεϊ και δυτικά της Πολιτείας", είπε ο κ. Κουόμο, με τις παρούσες εκτιμήσεις να προβλέπουν ότι το συνολικό ύψος του χιονιού δεν θα ξεπεράσει τις 8 ίντσες.

Βάσει της ίδιας πρόγνωσης, προβλέπεται χιόνι μέχρι το μεσημέρι, μίξη χιονιού - βροχής στην συνέχεια, αλλαγή σε χιόνι προς αργά το απόγευμα και εκτόνωση του φαινομένου προς το βράδυ.

Παρόλα αυτά βέβαια, υπάρχει σύσταση στους οδηγούς προκειμένου να μην κυκλοφορούν στους δρόμους εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητο, την ίδια στιγμή που οι υπέργειες γραμμές του Μετρό δεν λειτουργούν μέχρι νεοτέρας εντολής.

Συνολικά 2200 εκχιονιστικά του Δήμου Νέας Υόρκης βρίσκονται στον δρόμο για παν ενδεχόμενο.

 

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design