Logo
Print this page

Οι ΗΠΑ επιτέθηκαν σε Συριακούς κυβερνητικούς στόχους

Επίθεση εναντίον στόχων της Κυβέρνησης στην Συρία εξαπέλυσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, κατόπιν αποφασης του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την αποκάλυψη στοιχείων για χρήση χημικών όπλων από πλευράς του Άσαντ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN, πρόκειται για τουλάχιστον 50 πυραύλους Τόμαχοκ, οι οποίοι έπληξαν επιλεγμένα σημεία ελέγχου της Κυβέρνησης Άσαντ.

Πρόκειται για την πρώτη φορά, στα έξι χρόνια εμφυλίου πολέμου στην Συρία, που οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν απευθείας δράση εναντίον κυβερνητικών στόχων.  Μέχρι σήμερα, παρά το γεγονός ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είχε φτάσει ένα βήμα πριν πράξει κάτι ανάλογο, η μόνη ανάμειξη της πολεμικής μηχανής της χώρας στον πόλεμο αφορούσε σε χτυπήματα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Βάσει των ίδιων πηγών, ο κ. Τραμπ αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα στον Αμερικανικό λαό, προβάλοντας το επιχείρημα πως "η χρήση χημικών από πλευράς της Συριακής Κυβέρνησης ξεπέρασε τα όρια" κι ένοιωσε την ευθύνη να απαντήσει.

Πλέον, δημιουργούνται νέα δεδομένα στην περιοχή, αφού η πλευρά του Μπασάρ Αλ Άσαντ θα θεωρήσει την επίθεση ως πολεμική ενέργεια.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design