Logo
Print this page

Νέα Υόρκη: Μια νεκρή και 22 τραυματίες στην Τάιμς Σκουέρ

Μια 18χρονη έχασε την ζωή της και 22 ακόμη άτομα τραυματίστηκαν στην Times Square, από την δολοφονική πορεία του οχήματος ενός 26χρονου από το Μπρονξ.  Τέσσερεις σε κρίσιμη κατάσταση, καμία πιθανότητα για τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όλα συνέβησαν στις 11:44 το πρωί, στην συμβολή της 42ης οδού με την Broadway.  Ήταν η στιγμή που ο 26χρονος Ρίτσαρντ Ροχας, από το Μπρονξ, ο οποίος κινείτο με το όχημά του προς τη νότια κατεύθυνση, αποφάσισε να κάνει μια ξαφνική αναστροφή και να κινηθεί προς το πεζοδρόμιο.  Πρώτο θύμα του μια ανυποψίαστη 18χρονη κοπέλα, η οποία λίγο αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή.  Λίγο αργότερα, η τρελή πορεία του οχήματος σημάδεψε άλλα 22 άτομα, τέσσερα εκ των οποίων τραυματίστηκαν σοβαρά.  Μεταξύ των τραυματιών είναι και η 13χρονη αδελφή της κοπέλας.

Ο 26χρονος δράστης βγήκε από το όχημα και προσπάθησε να διαφύγει, αλλά στην συνέχεια ακινητοποιήθηκε από πεζούς και αστυνομικούς.

Το άψυχο σώμα της 18χρονης παρέμεινε για ώρες στο σημείο, προκειμένου να εξεταστεί από ιατροδικαστή.  Παράλληλα, η Αστυνομία απέκλεισε την διέλευση πεζών και οχημάτων από την 42η έως την 45η οδό, στο ύψος της Broadway και 7ης Λεωφόρου αντίστοιχα, με την Times Square να παραμένει κλειστή για το κοινό.

Αξιωματικός του NYPD επαναβεβαίωσε στο New Greek TV την πληροφορία πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα τρομοκρατικής ενέργειας και πως ο 26χρονος, όντας σεσημασμένος για παραβάσεις του ΚΟΚ και οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών, διέπραξε εκ νέου ένα ανάλογο αδίκημα, αυτήν την φορά με τραγικές συνέπειες.

Τους δημοσιογράφους ενημέρωσε ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο οποίος τόνισε επίσης πως το συμβάν "δεν είναι πράξη τρομοκρατίας", αναφέροντας όπως ότι "ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε συγκεκριμένα σημεία για προληπτικούς λόγους".

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design