Log in
A+ A A-

CNN: Τρεις παραιτήσεις για ρεπορτάζ που διαψεύστηκε - Στην αντεπίθεση ο Τραμπ

Την παραίτησή τους υπέβαλαν τα τρία δημοσιογραφικά στελέχη του CNN τα οποία συνυπέγραψαν την δημοσίευση ρεπορτάζ - έρευνας σχετικά με συνεργάτη του Τραμπ και πιθανολογούμενη σχέση του με ρωσικά επενδυτικά funds, η οποία όμως δεν στοιχειοθετήθηκε επαρκώς, με αποτέλεσμα το γνωστό ειδησεογραφικό δίκτυο να βρεθεί εκτεθειμένο.

Πρόκειται για τον ρεπόρτερ Τόμας Φρανκ, ο οποίος συνέταξε το επίμαχο άρθρο, τον άμεσο προϊστάμενό του, Έρικ Λικτμπλο και τον υπεύθυνο σύνταξης του Τμήματος, Λεξ Χάρις, με τους τρεις να υποβάλουν την παραίτησή τους.

Το ρεπορτάζ παρουσίαζε στοιχεία βάσει των οποίων ο συνεργάτης του Τραμπ, Άντονι Σκαραμούτσι, είχε αναπτύξει σχέσεις με ρωσικά funds, με την υπόθεσή του να τίθεται υπό διερεύνηση από το Κογκρέσσο.  Πάντως, η πληροφορία προερχόταν από μια ανώνυμη πηγή και δεν φαίνεται να είχε διασταυρωθεί.

Το άρθρο ανέβηκε στο site του CNN αλλά δεν προβλήθηκε σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή.  Μετά τον σχετικό ζήτημα που δημιουργήθηκε, η αρχισυνταξία κατέβασε το αρχείο από την ιστοσελίδα και λίγο αργότερα επανήλθε ζητώντας συγγνώμη από τον Σκαραμούτσι και γνωστοποιώντας ότι το ρεπορτάζ αποσύρεται.

Παρά το γεγονός ότι ο Σκαραμούτσι αναγνώρισε δημοσίως το "mea culpa" του CNN, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πέρασε στην αντεπίθεση, καθώς με δημοσιεύσεις του στο Twitter επανέλαβε τον χαρακτηρισμό "Fake News" και κατακεραύνωσε το CNN, όπως και άλλα ΜΜΕ που κατά καιρούς στρέφονται εναντίον του.

"Wow, το CNN απέσυρε το μεγάλο ρεπορτάζ για την Ρωσία, με τρεις υπαλλήλους να οδηγούνται σε παραίτηση. Τι γίνεται και με τα άλλα ψεύτικα ρεπορτάζ τους;  FAKE NEWS!", ανέφερε μια από τις αναρτήσεις του Τραμπ.

Από το CNN αναφέρουν πως τα στοιχεία του ρεπορτάζ δεν είναι απαραίτητα ψευδή, αλλά η συντακτική ομάδα δεν ακολούθησε την διαδικασία επαλήθευσης και ελέγχουν πριν το δημοσίευμα βγει στον αέρα.