Logo
Print this page

Και ρώσος κατάσκοπος στο ραντεβού Τραμπ Jr με ρωσίδα δικηγόρο

Στη συνάντηση που είχε ο Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος με μια ρωσίδα δικηγόρο τον Ιούνιο του 2016 συμμετείχε επίσης ένας ρωσο-αμερικανός λομπίστας ο οποίος ήταν πρώην αξιωματικός της σοβιετικής αντικατασκοπείας, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Το NBC δεν κατονόμασε τον πρώην κατάσκοπο, ο οποίος, όπως ανέφερε το δίκτυο, αρνήθηκε ότι διατηρεί οποιεσδήποτε σχέσεις σήμερα με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών. Ο μεγαλύτερος γιος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχει πει ότι συναντήθηκε με μια ρωσίδα δικηγόρο στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας των ΗΠΑ το 2016, η οποία όπως του είχαν πει μπορεί να είχε επιβαρυντικές πληροφορίες για την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες, το CNN έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο-ντοκουμέντο το οποίο εμφανίζει τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να δειπνεί με τους πρωταγωνιστές του τελευταίου επεισόδια του ρωσικού σκανδάλου.

Στο συγκεκριμένο βίντεο, ο μελλοντικός, τότε, πρόεδρος των ΗΠΑ παρευρίσκεται σε δείπνο με ρωσική επιχειρηματική οικογένεια τον Ιούνιο του 2013. Στο τραπέζι βρίσκεται ο Ρομπ Γκολντστόουν, ο οποίος αργότερα θα έστελνε τα περίφημα email στον Τραμπ Jr, τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο του πρόσφατου σκανδάλου. Υπενθυμίζεται ότι στα συγκεκριμένα email ο Γκολντστόουν υποστήριζε ότι κατείχε επιβλαβείς πληροφορίες για την Χίλαρι Κλίντον .

Σύμφωνα με τον Γκολντστόουν, τα στοιχεία εναντίον της Χίλαρι προέκυψαν μετά από μια συνάντηση μεταξύ ενός άνδρα και του Αρας Αγκαλάροφ, ενός ρώσου ολιγάρχη που διατηρεί στενές σχέεις με τον Πούτιν. Ο Γκολντστόουν προσφέρθηκε κατόπιν να διαμεσολαβήσει ώστε να πραγματοποιηθεί μια επικοινωνία μεταξύ του Τραμπ Jr. και του Εμιν Αγκαρλάροφ, γιου του ολιγάρχη και γνωστού τραγουδιστή.

Στο βίντεο, εκτός από τον Γκολντστόουν, ο Τραμπ διακρίνεται να μετέχει σε μια ζωηρή συζήτηση με τον ίδιο τον ρώσο ολιγάρχη με ρίζες στο Αζερμπαϊτζάν και τον τραγουδιστή γιο του Εμίν.

Κατά τη διάρκεια του βίντεο, ο Τραμπ πλέκει το εγκώμιο της οικογένειας Αγκαλάροφ, μιλώντας για τους «πιο ισχυρούς ανθρώπους σ' ολόκληρη τη Ρωσία». Παράλληλα εκφράζει την ελπίδα η διοργάνωση του διαγωνισμού Μις Κόσμος στη Μόσχα το Νοέμβριο του 2013 κατόπιν συμφωνίας με τους Αγκαλάροφ να ενισχύσει τους διμερείς δεσμούς.

thetoc.gr

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design