Logo
Print this page

Τυφώνας Ίρμα: Εκκενώσεις στην Φλόριδα - Σχεδόν είκοσι νεκροί στην Καραϊβική

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους σε περιστατικά που σχετίζονται με τον τυφώνα Ίρμα, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις των Αρχών.

 

Όπως αναφέρουν τα σχετικά ρεπορτάζ, όλοι οι νεκροί προέρχονται από την Καραϊβική.  Ειδικότερα, εννέα εντοπίζονται στις γαλλικές περιοχές, ένας στην Βρετανική Ανγκουίλα, ένας στην Μπαρμπούντα, τέσσερα στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους και τρεις στο Πουέρτο Ρίκο.

Όμως, η μεγάλη ανησυχία αφορά πλέον την Πολιτεία της Φλόριδα, που θα αποτελέσει την επόμενη περιοχή από την οποία θα περάσει ο ισχυρός τυφώνας.  Οι σημερινές εκτιμήσεις των μετεωρολόγων κάνουν λόγο για "χτύπημα" του Ίρμα στην πόλη του Μαϊάμι μέσα στο Σαββατοκύριακο.  Στα νότια της Πολιτείας, από την Πέμπτη έχουν ξεκινήσει μαζικές εκκενώσεις περιοχών, καθώς υπάρχει φόβος για επικείμενες σοβαρές καταστροφές, ενώ ο Κυβερνήτης Ρικ Σκοτ τόνισε ότι το σύνολο των κατοίκων θα πρέπει να είναι έτοιμο να εκκενώσει τις εστίες του και να προστατευθεί από τον Ίρμα.

Η Ίρμα συνεχίζει πλέον υποβαθμισμένη σε επίπεδο επικινδυνότητας 4, από το 5, στο οποίο όμως παρέμεινε για αναπάντεχα μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ δεν προβλέπεται άλλη υποβάθμιση μέχρι να φτάσει στην Φλόριδα.

Μέχρι αυτήν την στιγμή, τις συνέπειες του τυφώνα έχουν βιώσει περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ερυθρού Σταυρού.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design