Logo
Print this page

Η "Μαρία" σαρώνει το Πουέρτο Ρίκο

"Ιστορικές" χαρακτηρίζονται οι καταστροφές που προκαλούνται από τον τυφώνα "Μαρία" στο Πουέρτο Ρίκο, καθώς οι ισχυροί άνεμοι έφτασαν ακόμη και τα 150 μίλια την ώρα.

 

"Από απόψεως υποδομών, το Πουέρτο Ρίκο δεν θα είναι το ίδιο.  Ο τυφώνας αυτός έχει ιστορικές διαστάσεις", ανέφερε ο Κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, την ώρα που οι Αρχές παρακολουθούν με αγωνία την εξέλιξη του φαινομένου.

Ήδη, στα ειδικά διαμορφωμένα καταφύγια κατέφτασαν χιλιάδες ακόμη πολίτες, με τις συνθήκες να είναι δύσκολες, αφού οι εγκαταστάσεις φιλοξενούν ήδη οικογένειες που είχαν μεταβεί εκεί από το πρόσφατο πέρασμα του τυφώνα "Ίρμα".

Οι άνεμοι έχουν χτυπήσει τα 2/3 του Πουέρτο Ρίκο, ξεριζώνοντας δέντρα και καταστρέφοντας ιδιωτικές και δημόσιες δομές.  Μάλιστα, σε κάποιες περιοχές αναφέρθηκαν ζημιές στα ραντάρ της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, περιστατικό που καθιστά δύσκολες τις περαιτέρω εκτιμήσεις για την πορεία του τυφώνα.

Προς το παρόν, η "Μαρία" υποβαθμίστηκε από το επίπεδο "5" σε 4", με την ταχύτητα των ανέμων να μειώνεται στα 145 μίλια την ώρα.

Από το πέρασμά του στην Καραϊβική, ο τυφώνας έχει επιφέρει τον θάνατο τουλάχιστον 7 ανθρώπων.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design