Log in
A+ A A-

Πιέσεις στους Ρεμπουπλικανούς Γερουσιαστές για το νέο ασφαλιστικό νόμο

Εντείνονται οι πιέσεις από τον Λευκό Οίκο προς τους Ρεμπουπλικανούς της Γερουσίας προκειμένου να υπερψηφίσουν το νέο αναθεωρητικό νόμο για την κοινωνική ασφάλιση, η οποία αποτελεί και την - ενδεχομένως ύστατη - προσπάθεια για κατάργηση του ασφαλιστικού νόμου Ομπάμα, γνωστού ως "Obamacare".

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, στοχοποίησε εκ νέου τον Γερουσιαστή, Ραντ Πολ, ο οποίος έγινε ο πρώτος που δήλωσε επισήμως αντίθεση στη νέα νομοθετική πρόταση που θα τεθεί προς ψήφιση στις προσεχείς ημέρες, τονίζοντας ότι τόσο αυτός, όσο και όποιος άλλος Ρεμπουπλικανός καταψηφίσει, "θα μείνει στην Ιστορία ως ο Ρεμπουπλικανός που έσωσε το Obamacare".

Στην απάντησή του, ο Ραντ Πολ υπεραμύνθηκε της επιλογής του, τονίζοντας ότι "κανένας δεν είναι ενάντια στο Obamacare όσο αυτός", εκφράζοντας όμως την άποψη πως "αυτός ο νόμος που τίθεται προς ψήφιση δεν το καταργεί" και καταλήγει ότι "ένας νόμος που διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος του Obamacare δεν είναι αναθεωρητικός".

Πάντως, Γερουσιαστές - "κλειδιά" θεωρούνται το δίδυμο από την Αλάσκα, Μαρκόφσκι και Σάλιβαν, οι οποίοι στην προηγούμενη ψηφοφορία δεν στήριξαν τον προτεινόμενο νόμο των Ρεμπουπλικανών.  Τον σημαντικό ρόλο τους επεσήμανε και ο Αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό του Άνκορατζ, καλώντας τους Ρεμπουπλικανούς ψηφοφόρους να παροτρύνουν τους δυο Γερουσιαστές "να σταθούν στο πλευρό του προέδρου Τραμπ".

Ο επικεφαλής της Ρεμπουπλικανικής πλειοψηφίας αναμένεται να φέρει το νόμο προς ψήφιση την επόμενη εβδομάδα, μετά και την ανάλυσή του από την αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας.  Υπενθυμίζεται ότι οι Ρεμπουπλικανοί έχουν διορία μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου προκειμένου να υπερψηφίσουν και να θεσμοθετήσουν την αλλαγή.