Log in
A+ A A-

ΗΠΑ: Δεν αλλάζει κάτι στο νόμο περί οπλοκατοχής

Δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι σε ό,τι αφορά στη νομοθεσία περί οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, παρά την μεγαλύτερη μαζική δολοφονική ενέργεια όλων των εποχών στο Λας Βέγκας, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τα μέχρι στιγμπής ρεπορτάζ.

Με δεδομένο ότι, επί του παρόντος, οι Αρχές έχουν καταλήξει κυρίως στο σενάριο του "ψυχοπαθή", ο οποίος τυγχάνει και συλλέκτης βαρέου οπλισμού, και όχι σε αυτό της ισλαμιστικής τρομοκρατίας, επανέρχεται στο προσκήνιο το κατά πόσον θα έπρεπε να επανασυζητηθεί η αποτυχημένη νομοθετική απόπειρα επί προεδρίας Ομπάμα για περιορισμό και περαιτέρω δικλείδες στο δικαίωμα της οπλοφορίας.

Το θέμα επανέφεραν στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, λίγες ώρες μετά το συμβάν, ενώ οι Ρεμπουπλικανοί αρκέστηκαν στην έκφραση συλλυπητηρίων.

Μάλιστα, υπήρξαν και αντιδράσεις, καθώς Ρεμπουπλικανοί Βουλευτές κατηγόρησαν συναδέλφους τους από το Δημοκρατικό Κόμμα ότι "προσπαθούν να πολιτικοποιήσουν μια τραγωδία".

Ασφαλώς, οι πιθανότητες να εγκριθεί μια αυστηροποίηση του νόμου στην "σκιά" της αιματοχυσίας στο Βέγκας είναι μικρότερες σε σχέση με την περίοδο της προέδρίας Ομπάμα, καθώς, πλέον, οι Δημοκρατικοί δεν έχουν ούτε τον Λευκό Οίκο ούτε ελέγχουν κάποιο Δημοκρατικό Σώμα.