Log in
A+ A A-

Ο Τραμπ στο Πουέρτο Ρίκο

Στο Πουέρτο Ρίκο θα μεταβεί σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να έρθει σε επαφή με τις Αρχές και να επιθεωρήσει από κοντά τις ζημιές που προκάλεσε το τυφώνας "Μαρία".

 

Ο κ. Τραμπ θα μιλήσει στα πληρώματα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης αλλά και στα θύματα του τυφώνα, λίγες ημέρες μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε ο Λευκός Οίκος για μειωμένα αντανακλαστικά στην αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν.

Πολλά νοικοκυριά στο Πουέρτο Ρίκο παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ παρατηρούνται και ελλείψεις σε φαγητό και άλλα ήδη πρώτης ανάγκης.  Την ίδια στιγμή, ο Ντόναλντ Τραμπ απαντά πως ο Λευκός Οίκος έχει αντιδράσει σωστά και έχει αποστείλει επαρκείς προμήθειες στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ήρθε σε ευθεία σύγκρουση με την Δήμαρχο του Σαν Χουάν, Κάρμεν Γιουλίν Κρουζ, η οποία χαρακτήρισε "ανεπαρκή" την βοήθεια του Λευκού Οίκου.  Ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε εξίσου έντονα, τονίζοντας ότι η αντίδραση της Κρουζ έχει πολιτικά κίνητρα.

Εκτός από το θέμα του Πουέρτο Ρίκο, ο κ. Τραμπ θα ασχοληθεί και με άλλες περιοχές που υπέστησαν ζημιές, όπως οι Παρθένες Νήσους.