Log in
A+ A A-

Ο τζόγος και τα χρέη όπλισαν το χέρι του μακελάρη στο Λας Βέγκας;

Το τελευταίο σενάριο για το μακελειό στο Λας Βέγκας έχει να κάνει με τον τζόγο. Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ ο συνταξιούχος είχε κάνει πληρωμές χιλιάδων δολαρίων και εμφανίζεται να είχε πάθος με τον τζόγο.

 

Εν τω μεταξύ, νέο βίντεο από την αστυνομία στο Λας Βέγκας, το οποίο παρουσιάζει αστυνομικούς να απομακρύνουν πολίτες αλλά και να προσπαθούν να εντοπίσουν πού βρίσκεται ο δράστης.

Την ίδια ώρα αποτελεί μυστήριο η μεταφορά ενός ποσού 100.000 δολαρίων στις Φιλιππίνες, την πατρίδα της συντρόφου του, λίγες ώρες πριν την επίθεση που άφησε πίσω της 59 νεκρούς. Αν και ο σερίφης Τζόσεφ Λομπάρντο δεν επιβεβαίωσε το γεγονός της μεταφοράς του μεγάλου ποσού, εκπρόσωπος του NBI, δηλαδή του γραφείου ερευνών των Φιλιππίνων, είπε πως ισχύει η πληροφορία και όντως ο δράστης έστειλε τα χρήματα μερικές βδομάδες πριν τη διάπραξη της σφαγής.

Ο Nick Suarez είπε στο πρακτορείο AFP πως το FBI αναζητούσε βοήθεια ώστε να εντοπίσει την Μαριλού Ντάνλεϊ.

"Η Ντάνλεϊ έφτασε στις Φιλιππίνες τον πρηγούμνεο μήνα και υπήρξε μεταφορά 100.000 δολαρίων στον τραπεζικό της λογαριασμό από τον Στέφεν".

Για το λόγο αυτό εξάλλου οι αμερικανικές αρχές χαρακτηρίζουν τη σύντροφο του Πάντοκ «πρόσωπο ενδιαφέροντος» και περιμένουν να την ανακρίνουν, χωρίς όμως να θεωρείται ακόμα ύποπτη.

Σύμφωνα με πηγές από το αεροδρόμιο στην Μανίλα αλλά και διεθνή ΜΜΕ, η φίλη του συνταξιούχου επέστρεψε στις ΗΠΑ.

Η ίδια είχε φτάσει στην Μανίλα τον Σεπτέμβριο, δηλώνουν οι ίδιες πηγές.

Πάντως, ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή παραμένουν άγνωστα τα κίνητρα του μακελάρη, στη δημοσιότητα έχουν έρθει φωτογραφίες- ντοκουμέντο από το δωμάτιο του ξενοδοχείου που είχε μετατρέψει σε οπλοστάσιο. Στις φωτογραφίες, που περιήλθαν στην κατοχή του δικτύου Boston 25 News διακρίνονται τα δύο από τα 23 αυτόματα όπλα που χρησιμοποίησε ο 64χρονος Πάντοκ ένα τρίποδο και φυσίγγια διάσπαρτα στο πάτωμα.

Μαζί με τα όπλα βρέθηκε και ένα σφυρί με το οποίο ο δράστης έσπασε το τζάμι του δωματίου του για να μπορεί να έχει ελεύθερο πεδίο βολής.

Σε νέες φωτογραφίες φαίνεται το άψυχο κορμί του Πάντοκ στο πάτωμα του δωματίου του. Φοράει μια μακριά καφέ μπλούζα, μαύρο παντελόνι και παντόφλες ενώ στα χέρια του βλέπει κανείς μαύρα γάντια.

Σε μια άλλη φωτογραφία που δείχνει τις οργανωμένες κινήσεις του 64χρονου φαίνονται δύο καρέκλες ενωμένες σαν να έχουν σχηματίσει μια κοιλότητα στην οποία μέσα ο Πάντοκ έβαζε τα όπλα του.

Όπως και να έχει, ο Πάντοκ δεν είχε αφήσει τίποτα στην τύχη. Σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας Κλαρκ είχε τοποθετήσει κάμερες τόσο μέσα όσο και έξω από το δωμάτιο του ξενοδοχείου Μάνταλαϊ Μπέι Ρεσόρτ.

«Πιθανώς για να παρακολουθεί εάν πλησιάζει κάποιος», δήλωσε ο σερίφης, που αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.