Log in
A+ A A-

Ο μακελάρης του Βέγκας φώναζε "Θεέ μου - Θεέ μου"

Μία αποκάλυψη της συντρόφου του μακελάρη του Λας Βέγκας, Μαριλού Ντάνλεϊ, προβληματίζει τις αρχές των ΗΠΑ. Είπε πως ο Πάντοκ ξάπλωνε στο κρεβάτι και φώναζε "Θεέ μου".

 

Σύμφωνα με την 62χρονη η οποία επέστρεψε εσπευσμένα στις ΗΠΑ από τις Φιλιππίνες, ο Στίβεν Πάντοκ αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

«Ξάπλωνε στο κρεβάτι, βογκούσε και ούρλιαζε "Ω Θέε μου, ω Θεέ μου"», φέρεται να είπε η γυναίκα. Ωστόσο οι αρχές ασφαλείας είναι επιφυλακτικές για το κατά πόσο τα επεισόδια εξηγούν την απόφαση του Πάντοκ να πυροβολήσει κατά του ανυποψίαστου πλήθους, σκοτώνοντας τελικά 59 ανρθώπους και τραυματίζοντας 489.

Η αστυνομία και το FBI έχουν εστιάσει στην «κενή ώρα», δηλαδή μεταξύ των 22:15 της νύχτας της Κυριακής, όταν ο Πάντοκ πυροβόλησε για τελευταία φορά και των 23:20, όταν οι αστυνομικοί που εισέβαλαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου διαπίστωσαν πως είχε μόλις αυτοκτονήσει. Μέσα σε αυτή τη μία ώρα και πέντε λεπτά ο δράστης δεν πυροβόλησε και εκτιμούν ότι κατάστρωνε κάποιο σχέδιο διαφυγής.

Επίσης, οι ερευνητές έχουν επικεντρωθεί και στις συσκευές επικοινωνίας του μακελάρη, όπως τάμπλετ και κινητά τηλέφωνα, ενώ εξετάζουν λεπτομερώς και το ιστορικό περιήγησης στο διαδίκτυο.

Από εκεί προέκυψε ότι ο δράστης τον τελευταίο χρόνο αναζητούσε «μεγάλα γεγονότα», κυρίως μουσικά φεστιβάλ, και μάλιστα είχε κλείσει δωμάτιο σε ξενοδοχείο του Σικάγου, με θέα το ροκ φεστιβάλ της Λολαπαλούζα, ένα από τα μεγαλύτερα στις ΗΠΑ. Εκεί εμφανίστηκαν μεταξύ άλλων τα συγκροτήματα The Killers, Chance the Rapper και Muse, ενώ μεταξύ των θεατών ήταν και η Μαλία Ομπάμα!

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο TMZ, ο Πάντοκ είχε κλείσει ηλεκτρονικά δύο δωμάτια στο ξενοδοχείο Blackstone απαιτώντας να έχουν θέα προς το πάρκο όπου δειξήχθη το φεστιβάλ. Τελικά πάντως, αν και η κράτηση πραγματοποιήθηκε κανονικά, δεν εμφανίστηκε ποτέ στο ξενοδοχείο