Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Το ηλεκτρονικό εισιτήριο αντικαθιστά την MetroCard

Την ώρα που στην Ελλάδα το πέρασμα στην εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου εξελίσσεται σε φιάσκο, στη Νέα Υόρκη το σύστημα προετοιμάζεται πυρετωδώς για να μπει στη νέα εποχή, η οποία και θα αντικαταστήσει σταδιακά το "έξυπνο" σύστημα της MetroCard.

 

Πρόκειται για ένα νέο μηχανισμό, ο οποίος θα περιλαμβάνει ένα λογισμικό που θα συνδέεται με κινητές συσκευές και πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, με την πληρωμή να γίνεται απευθείας από τον αντίστοιχο λογαριασμό στην τράπεζα.  Με αυτόν τον τρόπο, ο επιβάτης δεν θα υποχρεούται πλέον ανά τακτά χρονικά διαστήματα να ανανεώνει ή να εκδίδει επί τόπου καινούργια κάρτα, γλιτώνοντας χρόνο αλλά και μια διαδικασία η οποία αναλόγως την κατάσταση των μηχανημάτων στον εκάστοτε σταθμό μπορούσε να γίνει πρακτικά δύσκολη.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΜΤΑ, μέχρι το τέλος του χρόνου το σύστημα θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 12 σταθμούς του μετρό, προκειμένου να εισαχθεί στην ρουτίνα του επιβατικού κοινού, να διαπιστωθούν τυχόν προβλήματα και στην συνέχεια σταδιακά να επεκταθεί σε ολόκληρο το δίκτυο.

Κατ' αυτόν τον τρόπο, θα σημάνει και το τέλος εποχής για την MetroCard, η οποία είναι βασικό κομμάτι των μετακινήσεων στη Νέα Υόρκη εδώ και 14 χρόνια.