Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Οι εντυπώσεις από το ντιμπέιτ των υποψηφίων Δημάρχων

Θετικά σχόλια απέσπασε η ομογενής υποψήφια Δήμαρχος Νέας Υόρκης, Νικόλ Μαλλιωτάκη, για την παρουσία της στην πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση απέναντι στο νυν Δήμαρχο, Μπιλ ντε Μπλάζιο, και τον ανεξάρτητο υποψήφιο, Μπο Ντιτλ.

Όπως αναμενόταν, η κ. Μαλλιωτάκη εμφανίστηκε επιθετική απέναντι στον Δήμαρχο, προσάπτοντάς του τα δεδομένα παράπονα των πολιτών της Νέας Υόρκης για βασικά θέματα που αφορούν στην ποιότητα ζωής, όπως είναι τα υψηλά ενοίκια των κατοικιών, η καθαριότητα αλλά και η κατάσταση που επικρατεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς και κυρίως στο μετρό.

Παράλληλα, τον κατηγόρησε για μια ακόμη φορά ότι υποσκάπτει το έργο της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, στεκόμενος απέναντι στους Αστυνομικούς, μειώνοντας το αίσθημα ασφαλείας.  Μάλιστα, η Νικόλ Μαλλιωτάκη υπενθύμισε επανειλημμένως το περιστατικό με την απώλεια αστυνομικού, όταν ο κ. ντε Μπλάζιο δεν έδωσε το παρών στην κηδεία, καθώς προτίμησε να αναχωρήσει για το Αμβούργο προκειμένου να συμμετάσχει σε διεθνή διαδήλωση που λάμβανε χώρα στην γερμανική πόλη.

Στην αντίπερα όχθη, ο κ. ντε Μπλάζιο υπεραμύνθηκε της αποτελεσματικότητας της Δημοτικής Αρχής, απαντώντας στην κ. Μαλλιωτάκη ότι τα στοιχεία του NYPD θέλουν την εγκληματικότητα να πέφτει σταδιακά κάθε χρόνο, ενώ υποστήριξε ότι ήταν στο πλευρό των Αστυνομικών και της οικογένειας της ενστόλου που δολοφονήθηκε, πριν αναχωρήσει για το Αμβούργο.  

Παράλληλα, όπως αναμενόταν, επιχείρησε να ταυτίσει την Ρεμπουπλικανή υποψήφια με τις τακτικές και την ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ, ρωτώντας επανειλημμένως εάν και γιατί ψήφισε Τραμπ στις εκλογές.  Η Νικόλ Μαλλιωτάκη απάντησε πως "δεν συμφωνεί με τον Πρόεδρο σε όλα και εάν χρειαστεί, για το συμφέρον της Νέας Υόρκης, θα σταθεί απέναντί του".  Μάλιστα, εκνευρίστηκε όταν μια δημοσιογράφος έκανε την ίδια ερώτηση, λέγοντας πως "εκτελεί εντολές του Δημάρχου".

Σε ό,τι αφορά στον Μπο Ντιτλ, ο οποίος ανήκει στην συντηρητική πλευρά, επέκρινε με έντονο και ιδιαίτερα... γλαφυρό τρόπο τον κ. Ντε Μπλάζιο και υπεραμύνθηκε της επιλογής του να ψηφίσει Ντόναλντ Τραμπ.

Εκτίμηση των αναλυτών του ΝΥ1 ήταν πως τόσο ο κ. ντε Μπλάζιο όσο και η κ. Μαλλιωτάκη είχαν καλή επίδοση, αν και τόνισαν πως περίμεναν το νυν Δήμαρχο "πιο επιθετικό" απέναντι στην κ. Μαλλιωτάκη, η οποία πάντως "δεν απάντησε ξεκάθαρα στο ερώτημα για τον Τραμπ", σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους.

Πάντως, τόνισαν πως η Νικόλ Μαλλιωτάκη, αν και απευθύνθηκε σωστά στην βάση της, "δύσκολα απέσπασε ψήφους από τον ντε Μπλάζιο μετά το ντιμπέιτ", ενώ επεσήμαναν πως "η παρουσία του Ντιτλ κάνει ζημιά σε αυτήν και όχι στον ντε Μπλάζιο".