Logo
Print this page

Αντάρτικο κατά Τραμπ στο Ρεμπουπλικανικό Κόμμα

Ο γερουσιαστής Tζεφ Φλέικ, Ρεπουμπλικανός της Αριζόνα ανακοίνωσε ότι δεν θα επιδιώξει την επανεκλογή του το 2018 και ότι «δεν θα είναι πλέον συνεργός ή σιωπής» απέναντι την «απερίσκεπτη, εξωφρενική και ανείπωτη» συμπεριφορά του προέδρου.Ο γερουσιαστής Φλέικ με μια ομιλία 17 λεπτών, αμφισβήτησε όχι μόνο τον Ντόναλντ Τραμπ αλλά και την ηγεσία του κόμματός. Εκφράζει τη λύπη του για την «απλή υπονόμευση των δημοκρατικών μας ιδανικών» και τις «προσωπικές επιθέσεις, τις απειλές κατά των αρχών, ελευθεριών και θεσμών, την αυθαίρετη αδιαφορία για την αλήθεια και την ευπρέπεια» που όπως είπε έχει κυριαρχήσει στην αμερικανική πολιτική στην εποχή Τραμπ. .Η ανακοίνωση Φλέικ αποτελεί ορόσημο για την ανταρσία κατά Τραμπ που είναι σε εξέλιξη στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και της οποία ηγείται ο βετεράνος Τζον ΜακΚέιν.

Είχε προηγηθεί η σφοδρή επίθεση του γερουσιαστή του Τενεσί, Μπομπ Κόρκερ, ο οποίος χαρακτήρισε τον Τραμπ «εντελώς ψεύτη». Οι δυο τους διαφωνούν έντονα σχετικά με τις φορολογικές περικοπές. Σε μια σειρά από συνεντεύξεις του, ο Κόρκερ κατηγόρησε τον Τραμπ για ψεύδη, προσθέτοντας ότι έχει υποβαθμίσει τις ΗΠΑ και έχει αποδυναμώσει τη θέση της Αμερικής παγκοσμίως.

Ο αμερικανός πρόεδρος ανταπέδωσε τα πυρά μέσω ανάρτησης στο Twitter, αποκαλώντας τον γερουσιαστή «χαμηλού βεληνεκούς», που «δε θα μπορέσει να επανεκλεγεί». «Διαλύει σκοπίμως τις διεθνείς μας σχέσεις, σχέσεις που θα ήταν χρήσιμες στο έθνος μας» απάντησε ο Μπομπ Κόρκερ. «Νομίζω ότι η υποβάθμιση των ΗΠΑ είναι αυτό για το οποίο θα τον θυμούνται όλοι».

Μάλιστα, ο Κόρκερ, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, υπογράμμισε ότι οι ηγέτες των άλλων χωρών γνωρίζουν ότι τα περισσότερα από όσα έχει πει ο Τραμπ είναι αναληθή.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design