Log in
A+ A A-

Η απάντηση του Τραμπ για Μάναφορτ - Παπαδόπουλο

Τον ισχυρισμό ότι οι επιλήψιμες και ελεγχόμενες από την Δικαιοσύνη δραστηριότητες του Μάναφορτ δεν έχουν σχέση με την θητεία του στην προεκλογική καμπάνιά του εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, εν μέσω της θύελλας αντιδράσεων για τις συλλήψεις των πρώην συνεργατών του. 

Παράλληλα, ο κ. Τραμπ, υποβάθμισε το θέμα που έχει προκύψει με τον ομογενή σύμβουλο, Γεώργιο Παπαδόπουλο, για τον οποίο αναφέρει ότι ήταν ένας "χαμηλόβαθμος εθελοντής" τον οποίο "λίγοι γνώριζαν".

"Το Fake News δουλεύει υπερωρίες. Όπως είναι ο δικηγόρος του Μάναφορτ, δεν υπάρχει "συμπαιγνία" και τα γεγονότα που αναφέρθηκαν, έχουν συμβεί πολύ πριν μπει στην καμπάνια.  Λίγοι άνθρωποι γνώριζαν το νεαρό, χαμηλόβαθμο εθελοντή ονόματι Τζορτζ, ο οποίος είναι αποδεδειγμένα ψεύτης.  Ελέγξτε τους Δημοκρατικούς!"

Από την άλλη πλευρά, πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ δηλώνουν ότι δεν είχαν ιδιαίτερα υπόψη τους τον Παπαδόπουλο, ενώ, βάσει άλλων πηγών, το βιογραφικό που παρουσίασε ο εν λόγω ομογενής εμπεριείχε ανακρίβειες.

"Για να είμαι ειλικρινής, όταν άκουσα ελληνικό όνομα στην αρχή νόμιζα ότι έλεγαν για τον Τζορτζ Τζιτζίκο.  Όχι επειδή έχει σχέσεις με την Ρωσία, αλλά είναι ο μοναδικός με ελληνικό όνομα που γνώριζα στην καμπάνια.", ανέφερε σε Αμερικανό δημοσιογράφο.

Όπως τονίζεται, η μόνη αναφορά του Τραμπ στον Παπαδόπουλο ως σύμβουλο ήταν σε μια συνέντευξή του τον Μάρτιο του 2016, όταν ακόμα ήταν υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεμπουπλικανών.