Logo
Print this page

Νέα Υόρκη: Τρομοκρατική ενέργεια το λουτρό αίματος στο Μανχάτταν - Στους οκτώ οι νεκροί

Ως "τρομοκρατική ενέργεια" προσδιόρισε ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, το περιστατικό στην TriBeCa, που μέχρι αυτήν την στιγμή έχει κοστίσει την ζωή σε οκτώ ανθρώπους και τον σοβαρό τραυματισμό τουλάχιστον 12 ακόμα.

Στις δηλώσεις του, ο κ. ντε Μπλάζιο έκανε λόγο για μια "άνανδρη πράξη τρομοκρατίας", κάλεσε τους Νεοϋορκέζους να κρατήσουν το ηθικό τους ψηλά και τις οικογένειες των θυμάτων στις προσευχές τους, ενώ συνέτησε προσοχή ενόψει της βραδιάς του Χαλουίν που αναμένεται απόψε.

Παράλληλα, απένειμε τα εύσημα στον Αστυνομικό ο οποίος βρισκόταν κοντά στο σημείο και συνέβαλε ούτως ώστε ο δράστης να πέσει στα χέρια των Αρχών σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Όπως τονίστηκε κατά την διάρκεια της ευρείας συνέντευξης Τύπου, ο δράστης εντάσσεται στην κατηγορία των "μοναχικών λύκων", δηλαδή "ενήργησε αυτόβουλα, χωρίς να διαφαίνεται κάποιο ευρύτερο οργανωμένο τρομοκρατικό σχέδιο".

"Δεν θα τους αφήσουμε να κερδίσουν, ούτε θα αλλάξουμε την ζωή μας για αυτούς.  Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο περαιτέρω απειλής", δήλωσε ο Κυβερνήτης Κουόμο, ο οποίος ωστόσο επεσήμανε πως για προληπτικούς λόγους θα υπάρχει ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας.

Δράστης είναι ένας 29χρονος, ο οποίος επιχείρησε να διαφύγει κρατώντας δυο όπλα, αλλά τελικά εντοπίστηκε από αστυνομικό ο οποίος τον πυροβόλησε.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design