Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Times Square την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ακόμη αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ανακοίνωσε το NYPD για την επικείμενη εκδήλωση αλλαγής χρόνου στην Times Square, που προσελκύει χιλιάδες Νεοϋορκέζους αλλά και τουρίστες.

 

Ειδικότερα, η Αστυνομία της Νέας Υόρκης τόνισε ότι φέτος θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια των θεατών που θα περιμένουν στην ουρά για αστυνομικούς ελέγχους, προκειμένου να μην κινδυνεύουν από τα κινούμενα οχήματα πέριξ του χώρου της εκδήλωσης.  Όλα αυτά, πιθανώς στην "σκιά" του τραγικού περιστατικού του περασμένου Μαϊου, όταν ένα "τρελό" όχημα παρέσυρε δεκάδες ανυποψίαστους διερχόμενους, με αποτέλεσμα τον θάνατο μιας νεαρής φοιτήτριας.

Παράλληλα, όπως κάθε φορά, τα σακίδια, οι μεγάλες τσάντες και οι ομπρέλες απαγορεύονται αυστηρά, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα αλκοολούχα ποτά.  Επιπλέον, επισημαίνεται στους θεατές να μην εγκαταλείπουν τις εστίες τους εάν δεν θέλουν να αποχωρήσουν, αφού, όποιος βγει πριν από την ρίψη της μπάλας στην αλλαγή του χρόνου, δεν θα έχει την δυνατότητα να επιστρέψει στην θέση του.

Τόσο ο Διοικητής του NYPD, Τζέιμς Ο'Νιλ, όσο και ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, προέτρεψε τους πολίτες να είναι και οι ίδιοι προσεκτικοί με τον διπλανό τους, αναφέροντας άμεσα σε αστυνομικό πιθανή ύποπτη κίνηση ή ύποπτο αντικείμενο μέσα στον χώρο.

Τα κυκλοφοριακά μέτρα θα ισχύσουν από τις 11 το πρωί της Κυριακής και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, διακοπή της κυκλοφορίας από την West 37 έως την West 59 Street, στο ύψος από την 6 έως την 8 Avenue.