Log in
A+ A A-

Πόσο χιόνι θα ρίξει την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη - Δυο βασικά μοντέλα προγνώσεων στα... δυο άκρα

Όλο και δυσμενέστερες είναι οι προγνώσεις για την ένταση της χιονοθύελλας στην πόλη της Νέας Υόρκης με την πάροδο των ωρών, με τους μετεωρολόγους να δίνουν διαφορετικές προγνώσεις σε ό,τι αφορά στο ύψος του χιονιού.

Ειδικότερα, το βορειοαμερικανικό μοντέλο κάνει λόγο για χιόνι που θα φτάσει σε ύψος τις 9 ίντσες (8.8), πρόγνωση που εάν επαληθευτεί θα σημάνει μια πολύ βαριά χιονοθύελλα η οποία θα "βραχυκυκλώσει" σημαντικές λειτουργίες της πόλης.

Ήδη, με τις ενδείξεις να ενισχύουν αυτό το ενδεχόμενο, ο Δήμος Νέας Υόρκης ανακοίνωσε - όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις - ότι τα δημόσια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ περισσότερα από 2000 εκχιονιστικά θα βγουν στους δρόμους από τα πρώτα λεπτά έναρξης της χιονόπτωσης, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Αντίθετα, το ευρωπαϊκό μοντέλο δίνει εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα, αφού υπολογίζει ότι δεν θα πέσει χιόνι συνολικού ύψους μεγαλύτερου των 2.9 ιντσών.

Οι διαδικτυακές μετεωρολογικές υπηρεσίες, οι οποίες ενημερώνονται ανά μια ώρα, επίσης διαφοροποιούνται: Το accuweather δίνει πιθανότητα 40% το χιόνι να φτάσει τις 12 ίντσες και ελάχιστες (2%) να είναι κάτω από 6.  Το - συνήθως μετριοπαθές - weather.com έχει σταθεροποιήσει την πρόγνωση στις 5-8 ίντσες για την Πέμπτη και 1-3 ίντσες για αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Δεδομένες θεωρούνται οι ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων στα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης.