Logo
Print this page

Νέα Υόρκη: Τα χιόνια έφυγαν - Το κρύο έμεινε

Το χιόνι του Γκρέισον μπορεί να πέρασε, όμως τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται για την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, καθώς ακολουθεί ένα τριήμερο εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών.

 

Όλα αυτά εξαιτίας των ισχυρών ψυχρών ανέμων, οι οποίοι καθιστούν τις - ούτως ή άλλως - χαμηλές θερμοκρασίες, εξαιρετικά αυπόφορες, αφού η αίσθησή τους θα θυμίζει περισσότερο... Σιβηρία, με τον υδράργυρο να κινείται σε μονοψήφια ή υπό του μηδενός, τόσο σε Φαρενάιτ όσο και σε... Κελσίου.

Έτσι, η ελάχιστη θερμοκρασία για την πόλη της Νέας Υόρκης την Παρασκευή θα κυμανθεί στον -1 βαθμό Κελσίου, με την αίσθηση όμως να είναι στους -15.  Το Σάββατο, η ελάχιστη θα βρίσκεται στα ίδια επίπεδα, αλλά ο κρύος αέρας θα επιφέρει πραγματική θερμοκρασία γύρω στους -18.  Ελαφρώς προς τα πάνω θα ανέβει ο υδράργυρος την Κυριακή, ενώ κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες θα επανεμφανιστούν από την Δευτέρα.

Οι Αρχές υπενθυμίζουν στους πολίτες ότι δεν θα πρέπει να παρασύρονται από την φαινομενική ηλιοφάνεια, αλλά, αντίθετα, να μην κυκλοφορούν στον δρόμο για πολύ ώρα και εφόσον δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος.  Το επικίνδυνο κρύο, σε συνδυασμό με τον αέρα, μπορεί να οδηγήσει σε υποθερμία πολύ σύντομα, ενώ όσοι έχουν σοβαρά ή υποτυπώδη καρδιολογικά προβλήματα θα πρέπει να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί.

Παράλληλα, με δεδομένο ότι οι θερμοκρασίες αυτές δεν βοηθάνε για να λιώσει γρήγορα το χιόνι, εγκυμονούν κίνδυνοι για ατύχημα, ιδίως σε σημεία που δεν έχουν καθαριστεί σωστά ή υπάρχει πάγος.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design