Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Ελαφρά χιονόπτωση την Δευτέρα - Ζεσταίνει ο καιρός την υπόλοιπη εβδομάδα

Με ελαφρά χιονόπτωση αργά το απόγευμα της Δευτέρας ξεκινάει η εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, η οποία όμως αναμένεται εμφανώς πιο ζεστή σε σχέση με την προηγούμενη, αλλά και εν γένει όλη την περίοδο που μεσολάβησε από τις γιορτές των Χριστουγέννων έως σήμερα.

Ειδικότερα, η θερμοκρασία θα είναι ανεβασμένη, προσεγγίζοντας τους 31 βαθμούς Φαρενάιτ (0 βαθμούς Κελσίου) στις μέγιστες, γεγονός που θα αποτελέσει την αρχή προκειμένου ο υδράργυρος να σκαρφαλώσει, για κάποιες μέρες, σε πιο φυσιολογικά επίπεδα.

Τα δύσκολα όμως δεν έχουν περάσει, καθώς, για το απόγευμα της Δευτέρας, έχει προβλεφθεί ελαφρά χιονόπτωση, πιθανώς σε μίξη με βροχή, η οποία αναμένεται να επιφέρει ολισθηρότητα στο οδόστρωμα, σε συνδυασμό με τα υπολείμματα του χιονιού της Πέμπτης, τα οποία λόγω χαμηλών θερμοκρασιών δεν έχουν λιώσει.

Μάλιστα, το σήμα προβλέπει ότι η χιονόπτωση θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα και θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 7, δηλαδή σε ώρες αιχμής για την επιστροφή των εργαζόμενων στα σπίτια τους, τόσο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς όσο και με τα ΙΧ.

Ανάσα έως την Παρασκευή

Όπως προαναφέρθηκε, το σκηνικό της εβδομάδας που ξεκινάει δεν θα έχει καμία απολύτως σχέση με τα φαινόμενα της περασμένης εβδομάδας.  Ήδη, από την Τρίτη η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει αισθητά, για να φτάσει την μέγιστη των 46 βαθμών Φαρενάιτ (8 Κελσίου) την Πέμπτη και των 52 την Παρασκευή (11 Κελσίου), έστω και σε συνδυασμό με βροχή.  Πρόκειται για μια άνοδο της τάξεως των 50, σχεδόν, βαθμών Φαρενάιτ και 20 βαθμών Κελσίου σε σχέση με το τέλος της εβδομάδας που πέρασε.

Παρόλα αυτά, οι θερμοκρασίες αυτές δεν θα κρατήσουν για πολύ, αφού από την Κυριακή ο υδράργυρος θα αρχίσει πάλι να πέφτει.  Όμως, μέχρι αυτήν την στιγμή, η πρόγνωση έως και τις 22 Ιανουαρίου δείχνει περισσότερο "τριαντάρια" σε Φαρενάιτ και όχι το τσουχτερό κρύο που κυριάρχησε συνεχόμενα για περισσότερες από 10 ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο η θερμοκρασία φλέρταρε με το χαμηλότερο ρεκόρ των τελευταίων 120 ετών για την εποχή, ενώ την Κυριακή η υποχώρηση του αέρα έφερε ένα σκηνικό ελαφρώς καλύτερο από αυτό που αναμενόταν.